'HRABRA I RAZBORITA PREMIJERKA'

Šeks: Građani odajte priznanje Jadranki Kosor

01.09.2011 u 13:46

Bionic
Reading

Nećemo dati da nam netko treći soli pamet i da nam diktira hoćemo li slaviti naše nacionalne praznike. Taj državnički, hrabri i odlučni potez naše premijerke, gospođe Jadranke Kosor spada u red onih odlučnih odgovora koje su davali i raniji misleći odgovorni ljudi, izjavio je Vladimir Šeks danas u Slatini, pridruživši se tako stranačkim kolegama koji posljednjih dana ne štede riječi hvale za svoju šeficu zbog hrabrosti koju je pokazala u verbalnom ratu sa Srbijom

Na svečanoj sjednici povodom obilježavanja Dana grada i 714. spomendana Slatine danas je Vladimir Šeks, potpredsjednik Hrvatskog sabora i počasni građanin Slatine, upozorio da danas neke stranke žele obezvrijediti stečevine Domovinskog rata te da se pokušava stvoriti klima kao da hrvatska državna politika treba na nekom drugom mjestu tražiti savjete.

'Sada, kada iz susjedne Srbije, pa i neki domaći političari, osporavaju i prigovaraju predsjednici Vlade što je pozdravila generale Gotovinu i Markača. Kada posjećuje Kosovo dižu se neki glasovi koji to prekoravaju. I danas, s ovoga mjesta, treba reći najodlučnije: taj državnički, hrabri i odlučni potez naše premijerke, gospođe Jadranke Kosor spada u red onih odlučnih odgovora koje su davali i raniji misleći odgovorni ljudi, kada je rekla: 'Nećemo mi za savjet tražiti i pitati, kao što nismo prije tražili, ni Beč ni Peštu, nećemo tražiti ni Beograd, nećemo tražiti ni Bruxelles, nećemo tražiti ni bilo koga.' Mi smo sami, odgovorno vodimo svoju politiku i zato, s ovoga mjesta, još jednom želim čestitati našoj premijerki, gospođi Jadranki Kosor na njenom doista razboritom, odlučnom i državničkom potezu kojim je pokazala da hrvatska politika, da hrvatska Vlada, s punom potporom Hrvatskog sabora, vodi samostalnu, odgovornu politiku na zaštiti hrvatskih nacionalnih interesa, a time ne radeći na štetu nekih drugih, nego radeći na opću korist. Ne dajući da nam netko suflira, da se poništavaju sve one stečevine i Hrvatskog sabora i hrvatske borbe za državnost i za nezavisnost. Da nam netko treći soli pamet i da nam diktira hoćemo li mi slaviti naše nacionalne praznike', izjavio je u Slatini potpredsjednik Vladimir Šeks i pozvao građane da odaju priznanje premijerki Kosor na takvom potezu.

'To je europski duh, to je u korist europske Hrvatske, to je u korist i onih koji nisu svjesni da je to za njihovu korist u nekim drugim susjednim zemljama. To je za korist razvijanja dobrih susjedskih odnosa. Mi nikome ne želimo određivati političku sudbinu i kako će se on ponašati. Mora postojati ravnopravnost, poštivanje državnika iz ovog dijela svijeta, a ne da se neki ponašaju svisoka i soljenjem pameti', potvrdio je Vladimir Šeks.