joško klisović

Šef zagrebačke skupštine potvrdio da neće biti izvanredne sjednice oko Zagrebačkog holdinga koju su u 'medijskom showu' tražili zastupnici HDZ-a

  • Autor: V. P. P./Hina
  • Zadnja izmjena 15.10.2021 12:01
  • Objavljeno 15.10.2021 u 11:54
Joško Klisović

Joško Klisović

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović najavio je da će se redovna sjednica Skupštine održati 28. listopada, a neće biti izvanredne sjednice o stanju u Zagrebačkom holdingu koju su u “medijskom showu” tražili zastupnici HDZ-a, jer ona ne postoji u poslovniku

"Izvanredna sjednica koja se neprekidno spominjala u medijima neće biti sazvana niti može biti sazvana jer ni zakon niti poslovnik Skupštine ne poznaju takvu kategoriju. Tematska sjednica nije zatražena, prema tome ne može biti ni sazvana", kazao je Klisović na konferenciji za medije.

Rasprava o stanju u Holdingu, koju je predložio klub zastupnika HDZ-a i HSLS-a, uvrstit će se na dnevni red redovne sjednice Gradske skupštine i bit će jedna od ukupno tri točke o stanju u Holdingu na toj sjednici.

Iako su izvanrednu sjednicu HDZ-ovi zastupnici zatražili “hitno” u jeku smjene predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga Nikole Vukovića i člana Ante Samodola, Klisović je kazao da su ti zastupnici itekako dobro znali da za nju nema mogućnosti, već je jedini cilj bio napraviti “medijski show”.

“Taj show je u principu promašen”, kazao je Klisović i najavio da će se redovna sjednica Skupštine održati 28. listopada.

Na dnevnom redu je zasad 30-ak točaka, a na prijedlog gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića, Skupština će raspraviti financijsko-poslovno izvješće Holdinga za prvih šest mjeseci ove godine, ono razdoblje kada su za poslovanje bile zadužene bivša gradska i uprava Holdinga.

“Tu se radi o gubitku od 81 milijun kuna i smanjenu vrijednosti imovine”, rekao je Klisović dodavši da će na sjednici biti i novi članovi Uprave Holdinga.

Održat će se i rasprava o financijskoj situaciji u Holdingu, koji je predložio klub zastupnika Mosta, a u njoj, među ostalim, od gradonačelnika traže podnošenje izvještaja i financijske revizije od 2017. do danas te da se prezentiraju kreditne obveze Holdinga.

Na dnevnom redu je i financijsko izvješće ZET-a, Velesajma, ali i točka o preraspodjeli sredstava namijenjenih političkih strankama nakon što je na manjinskim izborima u Skupštinu izabran novi zastupnik Nikola Vukobratović (SDSS).

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!