KLJUČNA PITANJA

Šef krim policije o opasnoj lužini u piću: 'Vjerujemo da ćemo doći do jasnih odgovora'

09.11.2023 u 22:23

Bionic
Reading

Zašto javnost mnogo toga nije doznala na vrijeme i dalje je ključno pitanje kao i ono jesu li se trovanja mogla spriječiti? Mnogi odgovori očekuju se i od policije

Ivana Ivanda Rožić, reporterka RTL-a, razgovarala je s voditeljem Službe općeg kriminaliteta u Ravnateljstvu policije, Ivicom Kropekom. Odgovarajući na pitanje zna li se kako je opasna lužina došla u bočicu, odgovorio je da su rezultati danas završenog vještačenja jedan segment opsežnog kriminalističkog istraživanja koje se još uvijek provodi s ciljem utvrđivanja upravo podataka kako je ta sporna bočica završila u tom ugostiteljskom objektu.

Provode se izvdi, između ostalog, kroz prikupljanje obavijesti građana i sve druge raspoložive instrumente. 'U odnosu na sve osobe koje su involvirane u ovaj događaj nastavlja se prikupljanje obavijesti, tako da vjerujemo da ćemo time i doći do jasnih odgovora', rekao je Kropek.

Uz ovaj slučaj koji se dogodio od 19-godišnjeg Riječana, imali smo još dva slučaja o kojima je govorio RTL. Prvi slučaj je devetogodišnji dječak koji je također popio sok istog proizvođača i momentalno mu je pozlilo. Nakon toga se javio i gospodin iz Rijeke, Stanko. Jesu li ta tri slučaja povezana i što je utvrdila analiza u ova dva slučaja, pitala je reporterka.

'Kroz kriminalistička istraživanja mi za sada nismo utvrdili povezanost ovih događaja. Konkretno, u jednom od ovih događaja tekućina, odnosno tvar koja je bila i drugog kemijskog sadržaja, tako da iz tog isto zasad nismo utvrdili povezanost', odgovorio je, ne otkrivajući odnosi li se taj drugi sastav na sok od jabuke ili na slučaj iz Rijeke.

  • +2
Police s kojih je povučena Coca-Cola Izvor: Cropix / Autor: CROPIX

Mnogi su prozivali ovih dana policiju. Zbog čega niste izašli odmah s informacijom nakon što su počele kružiti SMS poruke, pa i određene fotografije i širiti se po društvenim mrežama, pitala je reporterka, pretpostavljajući da će se sugovornik složit s njom da je nastala panika.

'Što se tiče tog događaja, samo mogu navesti bitno istaknuti da je policija promptno reagirala i u vrlo kratkom vremenu, otprilike pola sata kasnije od saznanja za događaj počela s postupanjem svih potrebnih mjera i radnji. Isto tako s pravovremenim uključivanjem i izvještavanjem nadležnog državnog odvjetništva i sanitarne inspekcije. A što se tiče izvještavanja, kada su bile utvrđene relevantne činjenice, na koji način je uopće došlo do stradavanja, odnosno zadobivanja ozljeda kod oštećene osobe, tada je uslijedila i obavijest', kazao je Kropek.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'