antun ilijaš

Šef Komore socijalnih radnika o tragičnom događaju u zagrebačkim Mlinovima: Ne vidim nikakvu odgovornost Centra za socijalnu skrb

25.09.2021 u 18:57

Bionic
Reading

'Ovo nas je sve zgrozilo. Preteško je s današnjim danom tražiti krivca. Počinitelj je najodgovorniji za ovo što se dogodilo', rekao je Antun Ilijaš, predsjednik Komore socijalnih radnika osvrčući se na tragičan događaj koji je šokirao cijelu Hrvatsku

Antun Ilijaš, predsjednik Komore socijalnih radnika rekao je kako ne vidi nikakvu odgovornost Centra za socijalnu skrb. Pojasnio je da prilikom razvoda, ako par ima djece, mora doći u Centar za socijalnu skrb, dok sud potvrđuje njihov sporazum, ako postoji.

'Radimo na tome da se roditelji dogovore. Imamo instrument medijacije, a ako se ni tada ne dogovore, ide se na sud', rekao je Ilijaš gostujući u programu N1 Televizije.

Ilijaš je dodao da nakon postignutog sporazuma ne postoji nadzor jer bi to bilo i zadiranje u privatnost.

'Ljudsko ponašanje nije predvidivo, ne znate kako će određene okolnosti utjecati na nas i što ćete napraviti', kaže. Smatra da tamo gdje se roditelji dogovaraju nema potrebe da ih se još dodatno stigmatizira i provjerava. Istaknuo je da je današnje vrijeme je veoma izazovno. Kaže kako je puno problema koji se ljudima događaju i da svi trebamo biti svjesni da nekada trebamo potražiti pomoć.

'Traženje pomoći je snaga, to nije slabost. Imamo hrpu institucija gdje roditeljima, pojedincima možemo pomoći, ako to ne napravimo danas, događat će nam se ovakve stvari. Pandemija, potres i ekonomska situacija učinili su svoje, i sve te posljedice su primjer ovoga što se dogodilo sada', rekao je Ilijaš.

Apelirao je, također, na sve kojima je potrebna pomoć da se jave.