NAKON ŠTO JE DAO OTKAZ

Šef ga kući poslao u gaćama i čarapama

20.04.2010 u 21:53

Bionic
Reading

Nakon što je vlasniku tvrtke u kojoj je radio više od šest godina Alen Rabak iz Poreča najavio otkaz, poslodavac ga je natjerao da skine radno odijelo te je Rabak polugol, u donjem rublju i čarapama, otišao kući

'Rekao sam to šefu kako bi znao da odlazim mjesec dana prije sezone, a ne samo dva tjedna, kako je propisano. Htio sam mu dati vremena da nađe zamjenu. Ne bi mi bio problem odraditi dulji otkazni rok. Kad mi je smjena završila, on me na odlasku dočekao, počeo je psovati i gurati me. Inače sam miran, pa nisam fizički reagirao, već sam mu samo rekao da mi prestane psovati mater. Na kraju me sada već bivši šef natjerao da skinem radno odijelo. Polugol, zaogrnut starom trenirkom, posve zbunjen i šokiran pred očima susjeda i kolega otišao sam do auta, odvezao se kući i onda nazvao suprugu da mi donese nešto odjeće', ispričao je Rabak za Večernji.hr.

Otkaz u tvrtki Marija Hrvatina koja se bavi distribucijom plina Rabak je dao otkaz zbog zdravstvenih razloga. Naime, ne smije nositi teške stvari, što je svakodnevno radio u Hrvatinovoj tvrtki.

Smatra da je unatoč tome svoj posao dobro obavljao. No poslodavac mu je, osim prisilnog skidanja, u radnu knjižicu u pisao 'neradnik'.

'Radio sam i po 12, a nekada i 14 sati na dan. Za sezone nisam znao kamo bih prvo krenuo, toliko mi je često zvonio mobitel. Nisam bio siguran da ću moći sezonu, koja me posve iscrpljivala, pošteno izgurati. Valjda imam pravo dati otkaz i potražiti novi posao', pita se Rabak.

'Hvala lijepa, nemam komentara. Nakon svega dobrog što sam za njega učinio, takvu bezobraštinu nisam zaslužio', rekao je Hrvatin.