37 VOZAČA ISKLJUČENO IZ PROMETA

Sedmodnevni zatvor za pijanu vožnju bez vozačke

07.02.2011 u 13:26

Bionic
Reading

Tijekom vikenda na području PU istarske dogodilo se 13 prometnih nesreća, pri čemu je u osam slučajeva zabilježena samo materijalna šteta. U pet nesreća ozlijeđeno je osam osoba, od kojih je dvoje zadobilo teške tjelesne ozljede, priopćila je PU istarska. Kao najčešći uzrok prometnih nesreća navodi se neprilagođena brzina kretanja vozila, što je ovog vikenda bio slučaj u tri prometne nesreće

Istarska policija kontrolirala je 579 vozila, prilikom čega je utvrđeno 319 prometnih prekršaja, a iz prometa je isključeno 37 vozača i pet automobila.

Jučer oko 1.20 sati u umaškoj Kolodvorskoj ulici zaustavljena je Opel Astra kojom je upravljao 25-godišnjak iz Umaga. Vozač je isključen iz prometa jer je imao 2,34 promila alkohola u krvi pa je smješten u posebne prostorije Policijske postaje do prestanka djelovanja opojnih sredstava.

Pulska policija je pak u petak 4. veljače u Ulici Sergijevaca oko 3.20 sati zaustavila 27-godišnjeg Splićanina koji je upravljao motociklom Piaggio prije stjecanja prava na upravljanje, a k tome pod utjecajem alkohola. Naime, izmjerena su mu 1,52 promila alkohola u krvi.

Kako je priopćila PU istarska, uhićeni vozač je smješten u posebne prostorije pulske Policijske postaje, a nakon što se otrijeznio istog dana je u žurnom postupku prepraćen na Prekršajni sud u Puli. Rješenjem suda određeno mu je zadržavanje u trajanju od sedam dana, nakon čega je odmah prebačen u zatvor u Puli.