PREDSJEDNIK HSP-A TVRDI:

'SDSS sprema novu pobunu Srba'

Bionic
Reading

Ustvrdio je to predsjednik HSP-a Danijel Srb tvrdeći da vladajući vode pretjerano popustljivu politiku prema svojim koalicijskim partnerima te kako SDSS tu činjenicu koristi za stvaranje infrastrukture 'za novu pobunu Srba u Hrvatskoj'

Šef HSP-a smatra da je jučerašnje paljenje hrvatske zastave u Vukovaru još jedan 'dokaz bahatosti' srpske nacionalne manjine. 'To je nastavak politike neprimjerenog popuštanja zahtjevima SDSS-a i njihovo neprihvaćanje Republike

Hrvatske', rekao je u petak Srb.

Kao još jedan primjer bahatosti naveo je i naslovnice tjednika srpske manjine Novosti. 'Vlada jedini oslonac vidi u SDSS-u čiji je talac', zaključio je Srb.

'Sanader bi mogao HDZ-u prouzročiti probleme'

'Aktiviranjem saborskog mandata Sanader HDZ-ovcima poručuje: Mogu vam napraviti dosta problema', smatra Srb. On odbacuje bilo kakvu mogućnost suradnje u Saboru s bivšim premijerom. Osim toga, osnivanje zajedničkog kluba nestranačkih i stranačkih zastupnika Poslovnikom Sabora je zabranjeno.

No ako u Saboru doista dođe do glasanja o nepovjerenju Vladi, što je jučer najavio SDP, HSP će glasati protiv vladajućih.

Ministar Mlakar treba dati ostavku

Smatraju to HSP-ovci, jer nejednako tretira stranke. Naime, jučer je izjavio kako osnivanje još jednog HDZ-a s dodatkom u imenu po zakonu nije moguće dok je prošle godine za njegovog mandata dozvoljeno osnivanje HSP-a s 'dodatkom' dr. Ante Starčević.

'Mlakarova izjava pokazuje kako za njega nisu svi jednaki pred zakonom te ga pozivamo da da ostavku', rekao je Srb i dodao kako je to pokušaj manipulacije saborskim mandatima.

Mimohod za bana Jelačića

HSP za u subotu najavljuje mimohod povodom 20. godišnjice vraćanja spomenika banu Josipu Jelačiću na glavni zagrebački trg. Mimohod će u podne krenuti s Trga Sv. Katarine, preko Radićeve do spomenika banu Jelačiću na istoimenom trgu.