BENČIĆ PREDSTAVIO KANDIDATE

SDP u Karlovcu spreman koalirati s Laburistima

08.05.2013 u 14:23

Bionic
Reading

SDP-ov kandidat za karlovačkoga gradonačelnika Josip Benčić predstavio je danas u stranačkim prostorijama kandidate za Gradsko vijeće i kandidate za svoje zamjenike

Benčić je rekao kako vjeruje da će preuzeti izvršnu vlast već u prvom krugu izbora, no ako se to ne ostvari, to će učiniti sasvim sigurno u drugome krugu. Razlog takvoj sigurnosti njegov je 'poslovni osobni i politički habitus' jer njegov glavni suparnik Damir Jelić, dodao je, jednostavno nije bio dobar gradonačelnik.

Benčić vjeruje da će koalicija SDP-HNS-HSU-Zelena stranka osvojiti većinu na izborima za Gradsko vijeće, no, odgovarajući na novinarska pitanja, rekao je da mu u obnašanju izvršne vlasti neće biti prepreka kohabitacija ako većinu u Gradskome vijeću preuzme koalicija HDZ.

HNS-ov kandidat Branko Mohorić rekao je da ogranak te stranke u Karlovcu ima 440 članova, SDP oko 600, HSU oko 500, a Zelena stranka 30 članova te da je 'percepcija javnosti o velikom broju članstva HDZ-a netočna'.

'HDZ trenutačno ni sam ne zna koliko članova ima i njihovo se članstvo može podijeliti u nekoliko kategorija', dodao je Mohorić.

Na pitanje o poslijeizbornom koaliranju, Josip Benčić odgovorio je da su za suradnju s laburistima, nezavisnom listom Davora Petračića te da ne namjeravaju koalirati s HDZ-om i HSP-om.

Kritizirajući rezultate gradonačelnika Damira Jelića u proteklih šest godina, Mohorić je rekao da je ugašeno 600 obrta i da su iz Karlovca otišle velike tvrtke poput "Pipe Life", a za veliki projekt gradnje Kaquarija rekao je da je 'mnogo važnije da se rade projekti za građane, a ne za ribe jer slatkovodne ribe u Karlovcu imaju gdje plivati'.