sjednica predsjedništva

SDP: Velika koalicija je spin, o tome nema govora! Netko želi prijevremene izbore...

02.05.2018 u 11:58

Bionic
Reading

Nakon što su se zbog rasta rejtinga Živog zida ponovno aktualizirale spekulacije o mogućnosti velike koalicije HDZ-a i SDP-a, oglasio se vrh glavne oporbene stranke

'Danas su na sjednici Predsjedništva SDP-a još jednom prekinute sve spekulacije oko mogućnosti koalicije s HDZ-om koje se u zadnje vrijeme sve češće pojavljuju u medijima. Radi se o očitoj namjeri pokušaja destabilizacije stranke i izazvanja negativne reakcije kod naših simpatizera, članova i birača. Kroz tezu o mogućoj koaliciji pokušava se naštetiti SDP-u poistovjećivanjem dviju stranka. Pozivamo stoga građane da ne nasjedaju na navedene spinove i laži. Rezolutno, jasno i glasno je odbijena bilo kakva mogućnost koalicije s HDZ-om', oglasio se SDP na svom Facebook profilu.

Podsjetimo, spekulacije su ponovno aktivirane nakon anketa koje su pokazale rast rejtinga Živog zida. Kako ta stranka odbija mogućnost koalicije s HDZ-om ili SDP-om, mnogi kao jedinu mogućnost stabilne vlasti vide koaliciju dvije najveće stranke.

No, tako nešto jučer je odbacio i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković. 'Nema potrebe za velikom koalicijom. Imamo naše koalicijske partnere s kojima želimo dovršiti ovaj mandat čineći nužno da bi naše gospodarstvo išlo naprijed, što bolje iskoristili članstvo u EU, zaustavili iseljavanje te da bi se počeli vraćati ljudi u Hrvatsku', naglasio je Jandroković u prigodi obilježavanja 23. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak u Okučanima.

'Imamo toliko stvari o kojima moramo voditi računa da nam bilo kakva politička prestrojavanja ili politička nestabilnost ne trebaju', istaknuo je Jandroković upitan o velikoj koaliciji HDZ-a i SDP-a.

Smatra kako sada netko želi stvoriti dojam i ozračje da će biti prijevremenih izbora – za što, kaže, nema nikakvog razloga.

  • +8
Davor Bernardić o aktualnoj političkoj situaciji Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic