NEMA VELIKE KOALICIJE

Komadina: SDP može s mnogima, ali ne i s HDZ-om

01.05.2018 u 16:39

Bionic
Reading

Predsjednik Županijske organizacije SDP-a i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina izjavio je u utorak odgovarajući na novinarsko pitanje o mogućoj koaliciji SDP-HDZ, s obzirom na rast Živog zida, da je SDP jedina alternativa HDZ-u te da SDP može s mnogima, ali s ne i s HDZ-om

Na upit o rastu Živog zida, Komadina je rekao da je to logično, da su ljudi nezadovoljni, da oni koji su bili na vlasti nisu ispunili očekivanja građana u dovoljnoj mjeri te da je to rezultat rasta protestnih glasova.

Novinari su Komadinu pitali o izjavi premijera Andreja Plankovića, koji je u Okučanima, upitan za mogućnost velike koalicije HDZ-a i oporbenog SDP-a, s obzirom da rejting Živog zida sve više raste, odgovorio 'Mi smo na vlasti, a ovi svi ostali su u oporbi'.

'Pa ne znam što je premijer izmislio toplu vodu, ako je on premijer, onda je HDZ na vlasti, a ovi koji ne čine Vladu, naravno da su oporba. Druga je stvar što ta poruka znači njegovim koalicijskim partnerima, kad je rekao samo HDZ, znači da ih sve smatra HDZ-om, ja bih se na njihovom mjestu zabrinuo', odgovorio je Komadina.

Za odnose sa Srbijom, Komadina je rekao da treba razgovarati iskreno i pravovremeno, a ne 'after party' i prigodničarski. 'Oni govore o Hrvatskoj kada im služi za njihove izbore, mi o Srbiji kada služi za naše izbore, svi skupa s figom u džepu. Ako je interes građana i Hrvatske i Srbije, onda to mora biti vjerodostojno', odgovorio je Komadina novinarima

Komadina je utorak bio na prvomajskoj proslavi u izletištu Ronjgi kraj Rijeke.