OGLASILI SE IZ STRANKE

SDP šokirao predizbornom kampanjom: 'Bolje štrik oko vrata nego se mučiti'

08.09.2023 u 20:30

Bionic
Reading

Političke stranke polako kreću s predizbornim kampanjami a novim obećanjima uoči parlamentarnih izbora sljedeće godine. No jedna kampanja SDP-a na društvenim mrežama digla je prašinu neprimjerenim citatom

'Za dvije godine ću u mirovinu i jako se bojim te mirovine jer neću imati za život. Bolje je štrik oko vrata nego se mučiti. Radiš cijeli život pa umjesto da uživaš i odmaraš u mirovini, moraš strahovat hoćeš li imati za kruh', stoji u citatu buduće umirovljenice u novoj preizbornoj kampanji SDP-a.

SDP u kampanji poručuje umirovljenicima da će prosječnu mirovinu dići na 750 eura, 'kako bi ljudi dostojanstveno živjeli'.

Oglasili su se iz SDP-a

'U sklopu naše predizborne kampanje obilazimo gradove Hrvatske i razgovaramo s našim građanima. Dosljedno prenosimo njihove riječi u formi citata. Ovo je, nažalost, točan citat jedne umirovljenice iz Slavonije.

Iako je izjava teška za pročitati, ona predstavlja hrvatsku stvarnost –dio naših građana živi na rubu siromaštva, s mirovinama od 200 do 300 eura nisu u stanju priuštiti si dostojanstven život. SDP to želi promijeniti i zato se i pitamo: Je li ona (ili bilo koji drugi umirovljenik) to zaslužila? Mi mislimo da nije', objavio je SDP.