VEĆINA ŠUTI DO POČETKA UTRKE

SDP-ovi kandidati polagano prikupljaju podršku

19.09.2016 u 12:42

Bionic
Reading

Iako se postupak kandidiranja u SDP-u tek treba otvoriti, već su poznata imena barem pet SDP-ovih kandidata - Tonina Picule, Ranka Ostojića, Domagoja Hajdukovića, Vesne Škulić i najnovijeg Orsata Miljenića. Svi od njih, naravno, žele i podršku stranke, a u kampanji je dobro imati i podršku nekog poznatijeg SDP-ova imena. No dobar dio stranke zasad ipak šuti

Očekuje se da će većina jakih imena u stranci svoju javnu podršku nekom kandidatu dati tek nakon što se otvori proces kandidiranja i službeno dobijemo imena pretendenata na čelno mjesto u SDP-u. Mnogi zasad još kalkuliraju jer će, sudeći po stranačkim kuloarima, biti još kandidata, a neki možda i odustanu.

Međutim, ima nekih koji su jasno već dobili podršku.

Posljednji koji je javno najavio svoju kandidaturu je Orsat Miljenić. Svoju podršku pokazao je već na press-konferenciji kada se pojavio s mladim SDP-ovim lokalnim čelnicima. Tako se već sada zna da mu podršku pružaju gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, načelnik Legrada Ivan Sabolić, načelnik Jelse Nikša Peronja, gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel, gradonačelnik Ludbrega Davorko Bilić, zamjenik gradonačelnika Čakovca Mario Medved, zamjenik varaždinskog župana Alen Kišić te predsjednica GO Foruma mladih SDP-a Agata Cvitić

Tijekom vikenda Miljeniću je podršku dao i načelnik Tisnog i predsjednik šibensko-kninskog SDP-a Ivan Klarin, a prošli tjedan podržao ga je i član Predsjedništva i šef krapinsko-zagorskog SDP-a Siniša Hajdaš Dončić. Navodno ima podršku i Miranda Mrsića.

Podrškom visokih stranačkih dužnosnika može se pohvaliti i Domagoj Hajduković. Zasad ga podržavaju šef bjelovarsko-bilogorskog SDP-a i član Predsjedništva Vedran Babić, predsjednik virovitičko-podravskog SDP-a Tomislav Žagar i šef šibenskog SDP-a Franko Vidović. Hajduković može računati i na predsjednika đakovačkog SDP-a Damira Tomića.

Ranko Ostojić koji je među prvima istaknuo svoju kandidaturu odmah je dobio podršku Peđe Grbina, koji je postao i šef njegove kampanje. Podršku Ostojiću na Facebooku dala je i Saša Broz, a navodno ga podržava i članica Predsjedništva i šefica zadarskog SDP-a Sabina Glasovac.

Tonino Picula mogao je očekivati veću podršku, no mnoge je u stranci zasmetala njegova izjava da bi SDP vodio iz Bruxellesa. Zasad ga je javno podržao član Predsjedništva Davorko Vidović.

Svoju kandidaturu najavila je i bivša saborska zastupnica Vesna Škulić, no zasad nije primijećeno da ima podršku javnosti poznatijih članova SDP-a.