PRIJE TUrBULENTNE JESENI

SDP-ovci sve otvorenije tjeraju Bernardića, Hajdaš Dončić mu poslao jasnu poruku

11.09.2018 u 13:45

Bionic
Reading

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić (SDP) kazao je u utorak kako Davor Bernardić više ne može biti predsjednik Kluba SDP-a. Smatra kako bi bilo dobro da se predsjednik SDP-a povuče prije početka jesenskog zasjedanja

'O tome će odlučiti članovi Kluba, a bila bi vrlo čudna situacija da dvije trećine zastupnika koji se ne slažu s njim za predsjednika Kluba podrže Bernardića. To bi onda bilo gaženje riječi i potpisa. Bernardić vjerojatno ne može biti predsjednik Kluba. O Grbinu imam vrlo dobar stav i mislim da je on najaktivniji zastupnik SDP-a te bi bio jedno od odličnih rješenja za upravljanje Klubom SDP-a', kazao je Hajdaš Dončić.

Na pitanje bi li Biljana Borzan bila dobar izbor za predsjednicu stranke, odgovara kako ona uživa veliku podršku građana, no kako će o tome odlučivati članice i članovi SDP-a 'koji znaju i razumiju da je, osim dobrog rada u stranačkoj bazi, važna i percepcija javnosti'.

Nada se kako će se Bernardić povući do jesenskog zasjedanja Sabora. 'Vjerujem da bi to bilo dobro i za to moraju neki dionici koji su potrebni u ovom procesu raščistiti sami sa sobom te shvatiti da ovo ne vodi ničemu. Dobro bi bilo da se riješe stvari unutar SDP-a prije možda nekih turbulentnih, jesenjih političkih kiša', poručio je.

Na pitanje je li kamanjska skupina spremna na kompromis, Hajdaš Dončić odgovorio je kako je za 'valcer i kompromis potrebno dvoje'.

  • +7
Hajdaš Dončić preuzeo vođenje sjednice Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

'Svi kojima je u interesu stabilnost SDP-a znaju da se mora razgovarati i da su potrebni kompromisi svih strana. Nismo ovdje da a priori lupamo glavom u zid, ali smo za konsenzus i dogovor koji vodi stabilnosti SDP-a. Svi moramo biti u stavu da stabilan SDP znači stabilnu Hrvatsku jer ako HDZ nema kvalitetnu oporbu, ponaša se kao slon u staklani, a to nije dobro za društvo', poručuje.

Hoće li ostati potpredsjednik Sabora, o tome će odlučiti Klub zastupnika. 'Nisam čovjek koji 'brije' na funkcije, ali ovo u meni malo izaziva inat, no tu ću stati', zaključuje.