PRIMORSKI HDZ

'SDP-ovci se boje svojih umivenih imovinskih kartica'

19.07.2011 u 16:47

Bionic
Reading

'Kada u jednom mandatu Sabora uspijete osigurati ulazak u dvije asocijacije, NATO i EU, bez obzira što su se zastupnici SDP-a trudili to otežati pa čak i onemogućiti, takav mandat nije izgubljen, dapače, treba služiti na čast zastupnicima', izjavio je danas u Rijeci šef primorsko-goranskog HDZ-a Josip Borić odgovarujući na otpužbe iz SDP-a da je Hrvatska pod HDZ-om izgubila još jedan mandat.

Naglasio je da je često lijeva strana Sabora bila prazna te da je HDZ teške odluke donosio sam. 'Bili ste protiv većine zakona koji su se usklađivali s EU zakonodavstvom, kao i protiv izmjena Zakona o sprečavanju sukobu interesa jer su u opasnosti i moguće umivene imovinske kartice SDP-ovih dužnosnika', rekao je Borić.

Dodao je kako nije ni čudo da Željko Jovanović smatra da je mandat bačen u vjetar jer 'kada te nema, kada ne predlažeš nikakva rješenja, kada kao predsjednik Nacionalnog vijeća za borbu protiv korupcije ne učiniš ništa, a smisao javnog posla postane javno vrijeđanje i omalovažavanje političara, jasno je da svoj, ali samo svoj, mandat možeš nazvati promašenim'.

Također, Borić je prozvao Jovanovića te riječkog gradonačlenika Vojka Obersnela da su od Rijeke stvorili ekonomski neodrživ sustav koji tone prema dnu.

Izručenje Ive Sanadera, Borić je komentirao riječima 'svi su isti pred zakonom, a na institucijama je da odrade svoj posao'. Na daljnje novinarsko pitanje strahuju li HDZ-ovci od Sandera, kratko je odgovorio da neće komentirati 'što bi bilo, kad bi bilo'.