UZ PODRŠKU HSU-A

SDP opet kandidira Bassanesea za gradonačelnika Umaga

04.01.2013 u 18:52

Bionic
Reading

Umaške gradske organizacije SDP-a i HSU-a potpisale su danas u gradskoj vijećnici pred- i postizborni sporazum. SDP-ov aktualni gradonačelnik Umaga Vili Bassanese zajednički je kandidat za gradonačelnika, dok će se o drugim funkcijama, kao što su zamjenici gradonačelnika, te o imenima na listi za Gradsko vijeće Umaga, još razgovarati

Kako su istaknuli čelnici gradskih organizacija Tanja Vrbat i Marino Kocijančić, umaški SDP i HSU dobro su surađivali kroz protekli mandat, a uvjerenja su da će suradnja ubuduće biti još i bolja.

'Otvoreni smo i za razgovore s ostalim političkim strankama u gradu Umagu koje pripadaju našem političkom spektru socijaldemokratske i liberalne orijentacije te, naravno, predstavnicima nacionalnih manjina koje su kod nas brojne i s kojima smo i dosada iznimno dobro surađivali', kazala je predsjednica umaškog SDP-a i saborska zastupnica Tanja Vrbat.

Sporazum SDP-a i HSU-a prije svega je programski te, kako je istaknuto, sada nastupa faza izrade programa za 'još bolji i jači razvoj, odnosno za još veću socijalnu i gospodarsku sigurnost sugrađana svih životnih dobi'.

U tom cilju gradonačelnik Vili Bassanese istaknuo je da su SDP-ovi prioriteti u nadolazećim mjesecima izgradnja srednje škole u Umagu te omogućavanje Umažanima da u slučaju životne ugroženosti i hitnoće mogu biti spašeni i zbrinuti u bolnici u Izoli.

'U suradnji s Vladom Republike Hrvatske intenzivno radimo na tome jer su u Vladi itekako konačno prepoznali taj problem. Također, u suradnji s Vladom RH kojoj je na čelu SDP osigurali smo besplatan prijevoz svim učenicima do Buja i ostalih gradova u kojima naši učenici pohađaju srednje škole, ali svakako prioritet je osigurati srednjoškolsko obrazovanje u Umagu. Nažalost, srednjoškolsko obrazovanje spada pod županiju i tu se godinama borimo s opstrukcijom od strane županije u realizaciji tog projekta. S novcima kojima se godinama plaća prijevoz učenika mogli smo itekako sagraditi i opremiti novu srednju školu u Umagu, no u ovom slučaju politika županije je na štetu građana i to više ne želimo trpjeti. Umag ima pravo na srednju školu', kazao je gradonačelnik Bassanese, napomenuvši kako će se o rješavanju ovog problema razgovarati s ministrom znanosti, obrazovanja i sporta Željkom Jovanovićem.