VERBALNI DELIKT U PARTIJI

SDP: Kolarić si je sama kriva za izbacivanje!

20.09.2013 u 13:18

Bionic
Reading

SDP-ov Daniel Mondekar komentirao je ekspresno izbacivanje Aleksandre Kolarić iz SDP-a. Ne radi se o verbalnom deliktu, tvrdi, ali usporedba članstva SDP-a s članstvom Ive Sanadera u HDZ-u je nedopustiva

Na pitanje novinara SDP-ov europarlamentarac Tonino Picula osvrnuo se na izbacivanje Aleksandre Kolarić iz SDP-a, rekavši da ona ima pravo žalbe koje će, nada se, iskoristiti. Picula je napomenuo da nije bio prisutan na sjednici na kojoj je donesena odluka o izbacivanju bivše glasnogovornice koalicijske vlade Ivice Račana, u kojoj je on bio šef diplomacije.

Picula je citirao pokojnog premijera Račana, kazavši da je čovjek njegov stil i da snosi odgovornost za svoj stil, koji neki mogu prihvatiti, dok će drugi na njega reagirati.

O 'slučajnom susretu' premijera Milanovića i posrnulog medijskog magnata Nine Pavića u restoranu Tač Picula se nije izjasnio, rekavši da nije upoznat s time.

'Ovdje treba braniti i naravno dignitet naše stranke. Ako se ne stvari iznose, onda se trebaju iznositi s jasnim argumentima. I sama ideja da se članstvo SDP-a uspoređuje s članstvom Ive Sanadera i podložnicima Ive Sanadera u SDP-u je neprihvatljiva', poručio je Mondekar.

'Nisam inicirao izbacivanje Aleksandre Kolarić iz stranke. Za to je zaslužna sama svojim postupcima u kojima je okaljala ugled SDP-a, uspoređujući ga s HDZ-om u vrijeme vladavine Ive Sanadera', rekao je u razgovoru za Media servis ministar i kandidat za predsjednika zagrebačkog SDP-a, Gordan Maras.

'Usporediti SDP s HDZ-om iz vremena Sanadera kada se Hrvatska pljačkala i uništavala duboko vrijeđa svakoga od nas i to se ne radi. To se pogotovo ne radi zbog osobnih motiva u unutarstranačkoj kampanji i na taj način pokušava dijeliti stranku. To nema veze s Lex Perković niti s ikakvim odnosom prema gospođici Kolarić i bilo kime u SDP-u. To ima veze jedino s dubokom uvredom svih članova i članica na način da se naša stranka povezuje sa Sanaderom i HDZ-om iz vremena Sanadera', kaže Maras.

Maras odbacuje tvrdnju Kolarićeve da u stranci vlada strah od javnog iznošenja političkih stavova. Nije mu drago što stranka gubi člana, no svatko tko krši Statut stranke, za to mora snositi posljedice.

'Stranka i nakon ovih izbora mora nastaviti raditi. Mora biti alternativa Bandiću u Gradu Zagrebu. Jedina motivacija svih koji sudjeluju u kampanji mora biti jači i bolji SDP. A ne da se dijelimo i da koristimo kampanju kako bi vrijeđali članice i članove SDP-a', kaže Maras i ponavlja 'mi nismo HDZ, a pogotovo Sanaderov HDZ, koji je krao i doveo zemlju u situaciju iz koje ju mi sad moramo izvlačiti'. Ono što je sigurno, kaže, Kolarić je naštetila SDP-u.

'Tko na ovaj način nanese štetu, a šteta je velika, mora imati određenu odgovornost. Mi svi djelujemo javno. Ako u javnosti predstavljaš SDP, onda moraš imati jednu razinu odgovornosti', poručio je Maras.