PRAVAŠI SE UJEDINJUJU?

SDP i HDZ su dvije frakcije komunističke partije

  • Autor: Hina
  • Zadnja izmjena 20.12.2008 15:24
  • Objavljeno 20.12.2008 u 15:23
hsp vuk

hsp vuk

Izvor: tportal.hr / Autor: arhiva a

Na izbornom zboru Hrvatske stranke prava (HSP) Splitsko-dalmatinske županije, održanom danas u Splitu, predloženo je ujedinjavanje svih stranaka pravaškog usmjerenja za predstojeće lokalne izbore

SPLIT- Za predsjednika županijskog HSP-a jednoglasno je izabran Ivan Protrka. On je istaknuo kako je prošlo vrijeme raskola unutar pravaškog političkog spektra te da je nužno ujedinjenje najprije HSP-a i Hrvatske čiste stranke prava (HČSP) kako bi na lokalnim izborima u svibnju pravaši, posebice u Splitu i Dalmaciji, polučili što je moguće bolji ishod.

Obraćajući se nazočnima predsjednik HSP-a Ante Đapić je u polusatnom govoru također u prvi plan istaknuo potrebu ujedinjenja svih pravaša, i na državnoj i na razini Splitsko-dalmatinske županije, radi jačanja pravaške opcije kao alternative HDZ-u i SDP-u.

Đapić je priznao kako je za neuspjeh HSP-a na posljednjim parlamentarnim izborima i osobno odgovoran, jer je griješio u odabiru stranačkih kadrova.

"HSP je u proteklih godinu i pol prošao kroz katarzu i sada nam je potrebno okupljanje i zajedništvo da bismo zaustavili obespravljivanje i pljačkanje hrvatskog naroda", kazao je Đapić.

Po njegovim riječima Hrvatska je politika u posljednjih desetak godina na stranputici, a sada doživljava i poniženje od Slovenije koja, zbog sporenja glede granice, koči uključivanje Hrvatske u Europsku uniju.

'Slovenija koristi svoje pozicije da bi dobila dio hrvatskog teritorija', kazao je Đapić, koji smatra da su hrvatske vlasti popustljive u pregovorima s EU.

'HSP nije protiv ulaska Hrvatske u Europsku uniju, ali ne po svaku cijenu jer mi možemo lijepo živjeti i bez nje', kazao je Đapić usprotivivši se pri tomu, kako je rekao, rasprodaji Hrvatske.

On je u izjavi novinarima, nakon završetka sjednice, kritizirao način na koji hrvatska Vlada pregovara s EU-om o restrukturiranju domaće brodograđevne industrije.
"U pregovorima s EU-om prihvaća se restrukturiranje brodogradnje, a koje ne znači restrukturiranje nego odricanje od brodogradnje kao gospodarske grane", ocijenio Đapić, koji smatra da je potrebno ujedinjavanje svih brodogradilišta radi spašavanja hrvatske brodograđevne industrije.

Sudionici izborne sjednice splitsko-dalmatinskog odbora HSP-a posebice su burnim pljeskom pozdravili istup predsjednika splitskog odbora HČSP-a Luke Podruga. On je, podupirući zamisli o ujedinjavanju svih pravaša istaknuo kako je to nužno učiniti jer, kako je rekao, 'Jugoslaveni, KOS-ovci i UDBA-ši zauzimaju ključne pozicije u Hrvatskoj'.

Po Podrugovim riječima 'SDP i HDZ su dvije frakcije komunističke partije'.

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!