SNIMLJEN NA DJELU

Saudijski princ divljački ubio slugu-ljubavnika

06.10.2010 u 14:59

Bionic
Reading

U Londonu je počelo suđenje saudijskom princu koji je svog slugu-ljubavnika prebio na smrt u seksualno motiviranom napadu

Tužiteljstvo je danas na saslušanju objavilo da je Saud Abdulaziz Bin Nasir Al Saud, unuk basnoslovno bogatog kralja Saudijske Arabije Abdullaha, tjednima mučio i spolno zlostavljao slugu Bandara Abdulaziza, da bi ga konačno ubio u ekskluzivnom hotelu u Londonu.

Potomak kraljevske loze navodno je prije svog brutalnog ispada popio više čaša šampanjca te šest koktela Sex on the Beach. Potom je 32-godišnjem Abdulazizu izbio zube, nanio mu teške ozljede mozga i gušio ga, da bi ga naposljetku ostavio da umre u hotelskom apartmanu hotela s pet zvjezdica Landmark u središtu Londona.

Tužitelj je na suđenju objasnio da je princ svoju žrtvu gušio toliko snažno da mu je slomio vratne pršljene. Policija je na licu nesretnog Abdulaziza pronašla i tragove ugriza koji jasno ukazuju na seksualnu prirodu napada.

Al Saud (34) je navodno pokušao oprati krv i prikriti tragove ubojstva prije nego što je pozvao policiju kojoj je objasnio da je Abdulaziza napao razbojnik. Kasnije je promijenio priču i priznao ubojstvo, no nastavio je poricati da je homoseksualac.

Par je bio na putovanju na kojem je posjetio i Prag, Milano, Marakeš te Maldive, a čini se da se na svojoj turneji ravnao prema vodiču za homoseksualce poznatom kao Spartacus International Gay Guide.

Al Saud je u Londonu živio raskalašeno. Ustajao je kasno, poslijepodneva provodio u kupovini, a noći po barovima i noćnim klubovima. Tužitelj tvrdi da je koketirao s barmenima te da je najmanje u dva navrata koristio usluge muških prostitutki.

Princ je policiji izjavio da mu je Abdulaziz, usvojeni sin saudijskih roditelja iz srednje klase, bio ravnopravan prijatelj i pomoćnik na putovanjima. Međutim, tužitelji ističu da je Abdulaziz putovao ekonomskom klasom, dok je Al Saud letio prvom klasom. Uvijek je hodao dvije stepenice iza princa, a uglavnom je spavao na podu pored kreveta u apartmanima koje su dijelili.

'Princ je Bandara tretirao kao slugu, a u njegovu je odnosu prema žrtvi bilo nešto jako zlokobno. Tukao ga je i zlostavljao na način koji nije uključivao samo fizičko, već i seksualno nasilje', objasnio je tužitelj Jonathan Laidlaw

Tužitelji su na saslušanju sucima pokazali snimku nadzornih kamera jednog ranijeg napada u kojem je princ Abdelaziza izudarao šakama i laktovima u hotelskom liftu 22. siječnja.

'Iz ponašanja žrtve jasno je da je postao potpuno podčinjen. Ni u jednom trenutku nije pružao nikakav otpor, čak nije ni ruku podigao', objasnio je Laidlaw.

U kobnoj noći 14. veljače par je bio na valentinovskoj večeri, a potom se vratio u hotel. Gost iz sobe ispod njih izjavio je da je čuo viku i rušenje namještaja. Sljedeće jutro Al Saud je nazvao saudijsku ambasadu, a njezin djelatnik našao ga je kako pored beživotnog tijela sluge na krevetu jeca: 'Ne mogu vjerovati.'

Forenzičari su utvrdili da je par bio u homoseksualnoj vezi, a na prinčevom laptopu otkrivene su homoseksualne poruke i stranice gay eskort agencija.

Al Saudova majka je kći kralja Abdullaha, dok je otac kraljev nećak.