NAJVEĆA ZAKONSKA KAZNA

Saucha nepravomoćno osuđen zbog incidenta na Sljemenu

20.06.2015 u 21:46

Bionic
Reading

Prekršajni sud u Zaprešiću nepravomoćno je osudio Tomislava Sauchu, predstojnika Ureda premijera Zorana Milanovića, zbog narušavanja javnog reda i mira nakon skijaške utrke Snježna kraljica na Sljemenu, 6. siječnja. Prema sudskom rješenju, zbog vrijeđanja i omalovažavanja policajaca Saucha bi trebao platiti 772 kune kazne i 500 kuna sudskih troškova, javlja 24sata

Presudu je sud donio 25. svibnja, no Saucha, koji se branio i nijekao prijavu policije, žalio se Visokom prekršajnom sudu, piše 24sata

Spis je na viši sud dostavljen 8. lipnja. Kad prouče žalbu, odlučit će je li ona osnovana ili će je odbaciti. Sutkinja suda u Zaprešiću, neslužbeno doznaje 24sata, nije povjerovala Sauchi te ga je kaznila najvećom zakonskom kaznom koja za to djelo iznosi 200 njemačkih maraka, odnosno, 772 kune. Postoji i mogućnost kazne zatvora do 30 dana, no kako Saucha dosad nije osuđivan, zatvorske kazne se u praksi tada ne presuđuju.

Podsjetimo, netom nakon završetka posljednje utrke na Sljemenu, prema pisanju medija, alkoholizirani Saucha sukobio se s policajcima zaduženima za održavanje reda i pritom im zaprijetio svojim poznanstvima s ministrom unutarnjih poslova Rankom Ostojićem i ravnateljem policije Vladom Dominićem. Incident je navodno osobno smirio Davor Posilović, načelnik Sektora policije PU zagrebačke, a upravo je zbog njegove uloge reagirao i Nacionalni sindikat policije, u cijeloj priči posumnjavši i na zlouporabu položaja i ovlasti.

Iako je, prema pisanju medija, Saucha u alkoholiziranom stanju vrijeđao policajce te se pozivao na svoje političke veze, nad njim nije proveden alkotest niti je priveden, unatoč tome što je odbio dati osobnu iskaznicu na uvid.

Više o toj temi možete doznati ovdje