'CRVENI PADAJU DO USKRSA'

'Šatoraški virus' širi se i na Split: Čuvanje spomenika HOS-u

29.01.2015 u 14:34

Bionic
Reading

Dan nakon što je splitska policija uklonila natpis 'Za dom spremni' sa spomenika poginulim pripadnicima Devete bojne HOS-a, službenih reakcija i dalje nema: u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj odbili su otkriti detalje noćne akcije koju je navodno osiguravalo čak dvadesetak naoružanih redovnih i interventnih policajaca

Reagirao je jedino predsjednik Hrvatske čiste stranke prava Josip Miljak, čiji je stranački kolega Luka Podrug javno preuzeo odgovornost za naknadno uklesan ustaški slogan na spomenik postavljen u svibnju prošle godine. Miljak u zapjenjenom priopćenju za javnost tvrdi da je 'milicija napravila vandalski čin' i poziva da se policajcima koji su sudjelovali u tome uruči izvanredni otkaz.

Poziva i da se uz splitski spomenik postavi šator po uzoru na onaj u Savskoj cesti u Zagrebu i nudi svoju pomoć - a kaže da šator ionako neće trebati puno stajati ondje 'jer crveni padaju do Uskrsa'.

'HČSP predlaže da se na spomenik žurno vrati naš časni i ponosni slogan 'Za dom spremni' te da se postavi šator u kojemu će branitelji štititi spomenik od vandala', maštovit je Miljak.