JAKOVČIĆ PRIZNAO

'Sastao sam se s Haiderom dva puta'

Ivan Jakovčić

Ivan Jakovčić

Izvor: tportal.hr / Autor: Konstanca Mitrović

'Vrlo sam zadovoljan razgovorima', kazao je na današnjoj konferenciji za novinare istarski župan Ivan Jakovčić, povodom jučerašnjeg sastanka s Rolfom Holubom i Peterom Pilzom, istražiteljima povjerenstva koruškog parlamenta

Izvijestio je da je istražiteljima predao pozamašan kup dokumenata o kreditima Hypo banke te o slučajevima Barbarige i Dragonere.

Kako veli, sastanak je održan u Novigradskoj marini, koja je također predmet interesa istražitelja, pa su zbog neugodnih medijskih napisa bili i zaustavljeni na ulazu. No sastanak je održan, a kako je najavio, suradnja će se nastaviti.


'Ne bježeći od odgovornosti, jer mi smo demokratska stranka, iako ne mogu snositi krivnju za djela pojedinaca, moram reći da se ne mogu oteti dojmu da se hrvatski mediji bave Istrom, a ne kolanjem novca na nezakonit način ili, bolje reći, pranjem', kazao je istaknuvši da očekuje da se istraže sva događanja vezana uz Istru, ali i da se do kraja raščiste svi putovi novca.

'Nisam nikada opovrgao da sam se sastao s Haiderom', kazao je, potvrdivši da su se sastali dva puta u Vili Mannili, a na poziv Ricarda Illyja. Radilo se o pripremama za utemeljenje euroregije Alpe – Adria.

'Haider je kao izabrani predstavnik regije Koruška bio na tom sastanku. Čak sam se nasmijao njegovom prijedlogu da Koruška, a ne Istra, bude primjer za zaštitu manjina', kazao je istarski župan Jakovčić, ustvrdivši da se nikad prije ni poslije nisu sreli, demantirajući medijske napise da su se sastali najmanje pet puta, o čemu navodno postoji pisani trag.

'Jučer sam tražio da dobijem uvid u protokol koruškog parlamenta, jer me je jedan medij lažno optužio. Nakon što dobijem uvid u protokol, svakako ću nešto poduzeti, no imamo mali problem, naime imamo istog odvjetnika', kazao je.

Najavio je da će idući tjedan s riječkim županom Komadinom službeno posjetiti Salzburg vezano za euroregiju, a u planu je i službeni posjet dvjema bečkim tvrtkama, pa je stoga, veli, predložio nastavak razgovora s koruškim istražiteljima u Austriji. Namjerava se još susresti s državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem.

'Najavio sam da ću pripremiti svoja saznanja o onome što se događalo u Istri, ono što znam. Pokušat ću rekonstruirati datume, susrete i teme koje su bile i predat ću to Bajiću, odnosno Državnom odvjetništvu', veli Jakovčić.

Konstanca Mitrović

Konstanca Mitrović

Izvor: tportal.hr / Autor: Konstanca Mitrović

Jakovčić s austrijskim istražiteljima

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi