treći sastanak

Sastanak Vlade i sindikata oko temeljnog kolektivnog ugovora: Neupitna je isplata božićnica i darova za djecu

  • Autor: An. S./Hina
  • Zadnja izmjena 30.11.2021 15:31
  • Objavljeno 30.11.2021 u 15:31
Ministar rada Josip Aladrović

Ministar rada Josip Aladrović

Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor

U utorak je održan treći sastanak pregovaračkih odbora Vlade i predstavnika sindikata o sklapanju Temeljnog kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama te je produžena primjena pravnih pravila sadržanih u postojećem ugovoru u trajanju od tri mjeseca

"Na sastanku je naglašeno da sa sutrašnjim danom počinje teći produžena primjena pravnih pravila sadržanih u Temeljnom kolektivnom ugovoru u trajanju od tri mjeseca, što znači da se i u navedenom vremenu, jednako kao i u vremenu važenja TKU-a, zaposlenicima u javnim službama nastavljaju isplaćivati sva materijalna prava ugovorena TKU-om", navodi se u priopćenju kabineta ministra rada.

Navode kako je neupitna i sigurna isplata božićnica i darova za djecu u 2021. godini, kao i svih ostalih materijalnih prava ugovorenih TKU-om u vremenu produžene primjene pravnih pravila.

Iz kabineta ministra navode da je tijekom sastanka otvoreno i pitanje visine osnovice za izračun plaće u javnim službama te niz pitanja vezanih za visinu postojećih i ugovaranje novih materijalnih prava, a o čemu će se nastaviti pregovarati na predstojećim sastancima.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!