hrvatska vojska

Sastanak predsjednice Grabar-Kitarović u MORH-u uoči sjednice Vijeća za obranu

28.06.2019 u 12:28

Bionic
Reading

Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar-Kitarović održala je u petak radni sastanak u Ministarstvu obrane RH (MORH i Glavnom stožeru Oružanih snaga s potpredsjednikom Vlade i ministrom obrane Damirom Krstičevićem i načelnikom GS OS RH generalom zbora Mirkom Šundovom, uoči sjednice Vijeća za obranu, priopćeno je iz MORH-a

Ministar Krstičević i general Šundov izvijestili su predsjednicu države o ključnim projektima i postignućima obrambenog sustava u dosadašnjem razdoblju te planovima do kraja 2019. i 2020. godine.

Naglašeno je značajno povećanje obrambenog proračuna i poboljšanje materijalnih prava te uvjeta života i rada pripadnika Hrvatske vojske.

Također, istaknuto je uspješno sudjelovanje pripadnika Hrvatske vojske u međunarodnim vojnim vježbama Immediate response 19, Astral Knight i Swift Response 19 koje su održane zajedno sa savezničkim i partnerskim oružanim snagama na teritoriju Republike Hrvatske tijekom svibnja i lipnja ove godine.

Ministar Krstičević i načelnik Glavnog stožera OS RH general Šundov predsjednici Grabar-Kitarović su predstavili buduće planove, ustrojavanje novih zapovjedništava, Zapovjedništva za kibernetički prostor, Središta za besposadne zrakoplovne sustave i novog Središta za razvoj vođa te projekt povratka Hrvatske vojske u Pulu koji je planiran na jesen ove godine, ističu iz MORH-a.

Sugovornici su se usuglasili kako je ključan preduvjet razvoju obrambenog sustava Hrvatske partnerski odnos između Predsjednice Republike, Ministarstva obrane i Vlade Republike Hrvatske u obrambenom području, kojim se osiguravaju koordinirani i združeni napori za boljitak Hrvatske vojske i razvoj sustava domovinske sigurnosti, dodaje se u priopćenju.