prva gardijska brigada tigrovi

Održan Športski dan pripadnika Hrvatske vojske

11.06.2019 u 15:03

Bionic
Reading

Športski dan pripadnika Hrvatske vojske održan je u utorak u vojarni 1. gardijske brigade Tigrovi – Croatia u Zagrebu s ciljem podsjećanja na važnost bavljenja športom i fizičkom aktivnošću u Hrvatskoj vojsci, a u športskim aktivnostima su uz pripadnike i zapovjednike HV-a sudjelovali potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, direktor Glavnog stožera OS RH viceadmiral Robert Hranj, kadeti Hrvatskog vojnog učilišta 'Dr. Franjo Tuđman' te vrhunski športaši, ugovorni pričuvnici Hrvatske vojske

Od športaša ugovornih pričuvnika HV-a obilježavanju Športskog dana prisustvovali su veslač Martin Sinković, hrvači Antonio Kamenjašević, Dominik Etlinger, Ivan Lizatović i Ivan Huklek, boksač Marko Milun te skijaš Istok Rodeš.

Tom prigodom, u vojarni Prve gardijske brigade Tigrovi – Croatia svečano je imenovana športska dvorana 'Hrvatski pobjednici', a spomen ploču otkrio je veslač Martin Sinković, nakon čega su visoki uzvanici obišli športsku dvoranu.

Ministar Krstičević je iskoristio ovu prigodu da naglasi kako su šport i Hrvatska vojska neraskidivo povezani te da bez dobre psihofizičke spreme nema dobroga vojnika.

'Slika vojnika je slika športaša fizički i mentalno spremnog. Bez športa nema jakog vojnika', poručio je ministar Krstičević, zahvalivši vrhunskim športašima za doprinos promociji Hrvatske vojske, ali i cijele Hrvatske.

Viceadmiral Robert Hranj istaknuo je kako MORH i Hrvatska vojska poseban naglasak stavljaju na razvoj sporta i razvijanje sportskih kapaciteta u vojarnama Hrvatske vojske.

'Naš je trajni cilj imati uvijek spremnog i sposobnog vojnika koji može izvršiti svaku dobivenu zadaću. Aktivan vojnik, sportaš, fizički i psihički spreman je pobjednik', zaključio je viceadmiral Hranj.

Martin Sinković je govorio u ime športaša, ugovornik pričuvnika.

'Ponosni smo što možemo sudjelovati u športskim aktivnostima Hrvatske vojske koja nam daje sigurnost kako bismo se mogli neometano baviti svojim športovima', poruka je Martina Sinkovića koji je najavio kako će on i njegov brat Valent održati zajednički trening s pripadnicima HV-a kako bi osnažili i unaprijedili zajedničku suradnju.

Nakon svečanosti imenovanja teretane, otvorena je nova atletska (tartan) staza i organizirano zajedničko trčanje djelatnika Ministarstva obrane i pripadnika HV-a, vrhunskih športaša i kadeta te demonstracija uporabe sredstava prisile i samoobrane pripadnika Antiterorističke postrojbe Vojne policije i prigodna nogometna utakmica između Zapovjedništva za potporu i Pukovnije Vojne policije.