'PROPALI TAJKUN I DUG OD 800 MILIJUNA'

Sanja Bilač uz veliki banket svečano 'otvorila' hotel Marjan

16.05.2013 u 19:01

Sanja Bilač otvorila hotel Marjan

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Čagalj

Bionic
Reading

Dok se Željko Kerum šepurio pred postavljenim spomenikom Franji Tuđmanu, nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Sanja Bilač na 'njegovoj' Zapadnoj obali organizirala je 'veličanstveni, najveći banket koji je Split ikada vidio'

'Praznim stolom i praznim čašama podsjećamo na prazninu koja je ostavljena Splitu od strane propale gradske vlasti, gradonačelnika, njegovih dogradonačelnika i tajnih i javnih partnera danas zamaskiranih na različitim listama i strankama koje imaju zadatak, znaju što je pravi put za njih i vide more mogućnosti za sebe i svoje uhljebe', osvrnula se Bilač u jednoj rečenici na slogane Anđelke Visković, Vjeke Ivaniševića i Ive Baldasara.

'Sjetite se obećanja da neće biti podstanara, da Grad na Zapadnoj obali neće potrošiti ni kune, da više neće biti nezaposlenih i da će poduzetnici u kolonama dolaziti i investirati u Split', dodala je. Potom je bacila vijenac u more kako bi označila kraj 'Kerumovog banketa', koji je po njenoj računici Splićane stajao preko 800 milijuna kuna - 350 milijuna iz gradske blagajne, 60 milijuna kuna od odlagališta Karepovac, 120 milijuna za 250 'novih uhljeba u gradskoj upravi i tvrtkama', 200 milijuna u Hajduku, 76 milijuna u Spaladium areni, dva milijuna u Hrvatskom narodnom kazalištu...

Umjesto hrane, na jednom od praznih tanjura nalazila se i ceduljica s iznosom od 1,5 milijuna kuna, koliko su, po njoj, koštali samo Kerumovi nedolasci na posao.
Sanja Bilač potom je simbolično otvorila nedovršeni Kerumov hotel Marjan kao 'pravu sliku stanja u kojemu je propali tajkun ostavio Split novoj vlasti'.