HAVARIJA TURSKOG BRODA

Sanirano i drugo oštećenje na brodu Haksa, nastavljeno tegljenje prema Trogiru

18.06.2018 u 13:54

Bionic
Reading

Tegljenje turskog broda Haksa nastavljeno je danas nešto prije 12 sati prema remontnom brodogradilištu u Trogiru, a nakon što je rano jutros sanirano i drugo oštećenje kroz koje je more prodiralo u brod

Naime, tegljenje broda prema Trogiru zaustavljeno je u ranim jutarnjim satima, s nedjelje na ponedjeljak, nakon što je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) u 1.40 zaprimila dojavu posade kako brod ponovno prima more kroz novonastalo oštećenje u brodskoj otplati, nešto ispod razine mora, a ne kroz prvotno sanirano oštećenje.

Jutros u 4.45 na brod Haksa s dvije brodice Lučke kapetanije Split transportirani su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Split, koji su obavili dodatno ispumpavanje mora iz strojarnice vatrogasnim pumpama.

Ispumpavanje broda je završeno i saniran je novi otvor kroz koji je ulazilo more, nakon čega je nastavljeno tegljenje broda prema Trogiru.

'Napominjemo da će uzrok kvara biti utvrđen očevidom Lučke kapetanije Split, a što će biti moguće nakon osiguravanja havariranog broda na vezu u trogirskom brodogradilištu', izvijestili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Brod Haksa Izvor: Promo fotografije / Autor: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture