MANJINSKA VLADA

Sandra Benčić jasno rekla što će Možemo učiniti ako na izborima dođe do pat pozicije

11.04.2024 u 16:34

Bionic
Reading

'U slučaju kad bi došlo do pat pozicije, napravit ćemo sve da HDZ ne dođe na vlast. Ali onda je opcija ta da mi i sve druge stranke kojima je prioritet skidanje HDZ-a s vlasti iz parlamenta podržimo manjinsku vladu SDP-a i njihovih koalicijskih partnera bez ikog drugog. Bez nas i bez desnice', kaže premijerska kandidatkinja stranke Možemo Sandra Benčić.

Izjavila je to prilikom gostovanja u studiju televizije N1, gdje je izrazila nadu da će ipak uspjeti formirati većinu sa strankama od centra na lijevo.

'Tko će biti kandidat za premijera, to ćemo vidjeti s obzirom da Zoran Milanović nije službeni kandidat, idemo pričekati pa vidjeti. U politici se u 24 sata može svašta promijeniti. Vrlo je jasno da mi nismo u toj koaliciji, imamo svog kandidata, samostalno izlazimo na izbore. Nas ovi spektakli koji su se dogodili nisu poljuljali ni na jednu stranu. Ni pedlja se ništa nije promijenilo u našoj strategiji. To uključuje to da ne možemo ići s Mostom ili Domovinskim pokretom. Mi smo jedina brana desnici', ponovila je Benčić.

Možemo! predstavio politike za mlade Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Ipak, ističe da je prvi postizborni cilj da se skine HDZ s vlasti, a drugi da se učini sve da desnica ne uđe u vladu. 'To nije samo pitanje desno-lijevo. Nećemo podržati Vladu u kojoj je desnica, nećemo ući u Vladu u kojoj bi bile stranke desnice', rekla je i dodala.

'Nadam se da će stranke od centra na lijevo uspjeti formirati vladu, ali u slučaju kad bi došlo do pat pozicije, napravit ćemo sve da HDZ ne dođe na vlast. Ali onda je opcija ta da mi i sve druge stranke kojima je prioritet skidanje HDZ-a s vlasti iz parlamenta podržimo manjinsku vladu SDP-a i njihovih koalicijskih partnera bez ikog drugog. Bez nas i bez desnice. Podržat ćemo iz parlamenta manjinsku vladu SDP-a. To je isto jedna opcija u kojoj realiziramo da se skine HDZ s vlasti, ali desnica ne ulazi u Vladu', zaključila je.