možemo! u matuljima

Bakić: Uveli bi četiri porezne stope poreza na dohodak, porez na nekretnine

11.04.2024 u 13:28

Bionic
Reading

Saborski zastupnik Možemo! Damir Bakić u četvrtak je u Matuljima istaknuo da se ta politička platforma namjerava nastaviti boriti beskompromisno za radnička prava i suzbijati sve nesigurne oblike rada te znatno poboljšati položaj umirovljenika

Bakić je na konferenciji za novinare naveo da Možemo! želi stvarno povećati mirovine, a ne samo na papiru te da namjerava promijeniti poreznu politiku. Uveli bismo četiri porezne stope poreza na dohodak, porez na više nekretninskog bogatstva, s ciljem da porezni sustav učinimo progresivnijim, a porezno opterećenje pravednijim, rekao je Bakić.

"Kanimo pokrenuti široku izgradnju stanova za javni najam diljem zemlje, kako bi svima, a posebno mladima omogućili dostupnije i priuštivije stanovanje. Planiramo graditi dječje vrtiće da bi predškolski odgoj i obrazovanje učinili univerzalno dostupnima, a u sve škole želimo uvesti građanski odgoj", dodao je.

Damir Bakić je istaknuo da Možemo! namjerava provesti stvarnu reformu zdravstvenog sustava i to ne samo bolničkog nego i primarnog.

Naglasio je da su bez kompromisa za rodnu ravnopravnost i zaštitu svih manjinskih prava. "Mi smo ušli u politiku, dokazavši se prije toga svako na svom području, ali i u borbi za javni interes. Pokazali smo u Zagrebu da imamo hrabrosti za promjene i donošenje teških odluka, a tako ćemo upravljati i Hrvatskom", poručio je.

Nositeljica liste Možemo! za 7. izbornu jedinicu, u kojoj su i Matulji, Draženka Polović, ocijenila je da je to najveća i vrlo zahtjevna izborna jedinica, jer obuhvaća u cijelosti ili dijelom pet županija.

Kako bi ostvarili svoj program, nužno je ukloniti s vlasti HDZ i koruptivno-klijentelistički oblik upravljanja, rekla je. Zalagat ćemo se za zaštitu javnog dobra, od mora, šuma i rijeka, kojima obiluje ova izborna jedinica kao i za gradnju domova za starije, brinuti se za poljoprivrednike i OPG-ove, a preispitat ćemo i politiku poticaja u poljoprivredi, navela je.

Kandidat s liste Možemo! u toj izbornoj jedinici Orjen Petković istaknuo je potrebu aktivnijeg sufinanciranja javnog lokalnog prijevoza, ocjenjujući da je postojeći sustav neodrživ, a mora se osigurati povezanost mjesta s lokalnim i regionalnim središtima. Nužno je i pojednostaviti i tehnički pripremiti mogućnosti postavljanja obnovljivih izvora energije, smanjiti neusklađenost pravnih i tehničkih uvjeta, prvenstveno solarnih ploča na privatnim objektima, zaključio je Petković.