PETRIČIĆ OPET PROZIVA

'Sanadera je otjerala Merkel zbog jednog CD-a'

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

'Ivo Sanader otišao je - zbog jednog CD-a. Njemačka vlada otkupila je od švicarskog hakera, ili bankara, CD s tajnim računima gdje su se spominjali neki njemački političari i tokovi novca koji su izišli iz redovnog poslovanja', rekao je kontroverzni autor Darko Petričić na splitskom predstavljanju svoje knjige 'Hrvatska u mreži mafije, kriminala i korupcije'

On tvrdi da se na tom CD-u pojavilo i ime Ive Sanadera, s nekim računima Hypo Banke. 'Angela Merkel, zajedno s predstavnicima iz SAD-a, pozvala je Sanadera u Bruxelles i tražila da se makne iz politike', rekao je Petričić, piše Slobodna Dalmacija.

On je u izlaganju predstavio hrvatsku politiku - kao sredstvo instant bogaćenja, putem stranaka koje funkcioniraju poput trgovačkih društava na političkom tržištu koje se nalazi u Hrvatskom saboru. Petričić tvrdi kako je na privatnim računima političara, tajkuna, obavještajaca, generala, profitera završilo najmanje deset milijardi eura.

Darko Petričić je široj javnosti dobro poznat zbog slučaja kada je nakon njegovog gostovanja u emisiji 'Dossier.hr' na Hrvatskoj televiziji Hloverka Novak Srzić smijenila urednicu emisije Anu Jelinić. Glavna teza koju on iznosi u knjizi je teza o umreženosti političara, mafije, kriminalaca u posve korumpiranoj hrvatskoj državi.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi