županijska skupština splita

Sanader smiruje: Nastavljamo dalje bez ikakvih stresova, izbora neće biti

05.04.2023 u 17:45

Bionic
Reading

Politički tajnik HDZ-a i vijećnik u splitsko-dalmatinskoj Županijskoj skupštini Ante Sanader poručio je u srijedu kako nema teškoća u vladajućoj većini i da prijevremenih lokalnih izbora u toj županiji neće biti iako ih zazivaju neki oporbeni vijećnici

Uz HDZ većinu u Županijskoj skupštini čine Kerumova Hrvatska građanska stranka, HSP i Domovinski pokret, čiji član Marko Žaja te nezavisni vijećnik Ivica Kukavica, koji je u suradnji s DP-om, u ponedjeljak nisu bili na sjednici, što je potaknulo oporbu da napusti sjednicu, a zatim i njezin prekid zbog nedostatka kvoruma.

"Nastavljamo dalje u realizaciji projekata bez ikakvih stresova, kao i provedbi programa našeg župana iako smo navikli na prozivke od oporbe kao što je Gorana Rosandić iz Centra, koja nam zamjera da nismo četiri mjeseca donijeli odluku o ravnatelju DES-a, a kada smo stavili na dnevni red tu točku, ona iziđe van i ruši kvorum. Ružica Jakšić iz SDP-a kaže kako cmizdrimo, no mi nemamo razloga za cmizdrenje, samo oni", rekao je Sanader.

Dodao je da na dnevnom redu nije bilo političkih točaka, samo one životne, potvrde za osam milijuna kuna za nabavu dva CT-a te kupnju zemljišta za rad Nastavnog zavoda za javno zdravstvo. 

"A Miro Bulj je opterećen stalno žetončićima. Kada smo bili dica, onda smo brojili 'jedan, dva, tri, ono što govoriš to si ti'", rekao je Sanader i poručio da Bulj stalno broji žetončiće jer ima problema s time budući da u Sinju njegov rad podupire Nikola Vučković iz SDP-a.

Sanader je izjavio i kako će predložiti da se u Poslovnik rada Županijske skupštine uvede da vijećnici koji fizički ne mogu biti na sjednici imaju mogućnost online praćenja i odlučivanja.

"Siguran sam u suradnju, meni se nisu žalili iz Domovinskog pokreta. Takve informacije nemam, kao i da traže odlazak Mate Šimundića s mjesta predsjednika Skupštine", rekao je Sanader.

Dodao je kako u koaliciji razgovaraju "kao u obitelji, što ovaj mjesec treba ženi, što djeci" i da se dogovaraju.

"Odnos imamo sa svima dobar, imamo svi svoje ideje i prijedloge, razmišljanja, no moramo na kraju naći zajedničko rješenje", rekao je HDZ-ov vijećnik Sanader u društvu dvojice potpredsjednika županijskoga HDZ-a Dinka Bošnjaka i Bože Čubića te predsjednika Zajednice branitelja "Gojko Šušak" Dragana Maretića.