35 MISTERIOZNIH SASTANAKA

Sanader se družio s Robijem bez osiguranja

Robert Ježić i Ivo Sanader

Robert Ježić i Ivo Sanader

Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Ivo Sanader je trideset i pet puta u drugom premijerskom mandatu napustio vlastito osiguranje i otišao u nepoznatom smjeru s riječkim poduzetnikom Robertom Ježićem, piše Jutarnji list

Taj podatak Jutarnji list doznaje iz neslužbenog izvora, nakon što je Ježić na sudu progovorio o susretima s bivšim premijerom.

'Družili smo se u stranci, Vladi...' rekao je Ježić odgovarajući na pitanja u sudnici. Sanadera ni jednom nije pogledao u oči.

Ježić je Sanadera 35 puta vozio na misteriozne ručkove, sastanke i druženja. Bivši premijer naređivao je osiguranju da ih ne prati i zvao ga je Robi.

Nekadašnji prijatelji i poslovni suradnici danas su na suprotstavljenim stranama. Bilo je i drugih prijatelja koji su u posljednje tri godine napustili Sanadera, ali nijedan ga, dosad, nije na ovaj način teretio pred sucem Ivanom Turudićem.

Sanader je imao posebno povjerenje u Ježića, a njihov poslovno-partnerski odnos prerastao je i posao i prijateljstvo. Vezali su ih zajednički, nelegalni poslovi. Ježić je bio njegov tajni partner, onaj s kojim je šurovao izvan politike, izvan zakona.

Ježić je danas glavni svjedok tužiteljstva protiv Sanadera u slučaju prepuštanja upravljačkih prava nad Inom MOL-u za proviziju od deset milijuna kuna, za koju se tereti bivšeg premijera.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi