NOBILO O MISTERIOZNOM SASTANKU

'Samo sam popio kavu s Linićem i Polančecom'

18.05.2011 u 16:28

Bionic
Reading

Odvjetnik Anto Nobilo i njegov klijent, bivši HDZ-ov potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Damir Polančec, danas poslijepodne u centru Zagreba sastali su se s bivšim SDP-ovim potpredsjednikom Vlade za gospodarstvo Slavkom Linićem kojeg se posljednjih dana spominje u istragama za ratno profiterstvo

Informacija da poznati odvjetnik, bivši HDZ-ovac i visokopozicionirani SDP-ovac sjede za istim stolom u centru Zagreba sama po sebi budi znatiželju javnosti. No, kada znamo da se radi o odvjetniku Anti Nobilu i njegovom klijentu Damiru Polančecu, trostrukom optuženiku za korupciju, te o SDP-ovom Slavku Liniću kojeg se posljednjih dana spominje u istrazi za slučaj ratnog profiterstva teškog 830.000 njemačkih maraka - sastanak zasigurno nije bio slučajnost.

Odvjetnik Nobilo je pak u razgovoru za tportal tvrdio da sastanak nije nikakva tajna te da je poznati trojac u kavani hotela Dubrovnik 'popio kavu i ništa više'. Na pitanje o motivu sastanka Nobilo je rekao: 'Nisam ovlašten da dalje prenosim teme razgovora, popili smo kavu i ništa više', ne zatvarajući vrata nijednom mogućem scenariju.

U razgovoru za Novi list Slavko Linić je rekao: 'Ma kakav susret s Nobilom, kakav angažman, molim vas. Sreo sam ljude na trgu i sjeo na kavu. Slučajan susret'. Istaknuo je da mu ne pada na pamet angažirati odvjetnika Nobila za bilo koji slučaj.

Podsjetimo, Damir Polančec čeka suđenje za aferu Spice i pokušaj ilegalnog preuzimanja Podravke. Slavko Linić je do 2003. godine bio potpredsjednik Vlade za gospodarstvo, a 1991. bio je gradonačelnik Rijeke i šef Kriznog stožera. Prije nekoliko dana iscurila je vijest da je netko predao anonimnu prijavu protiv Linića da je pronevjerio 830.000 njemačkih maraka namijenjenih kupovini oružja iz Slovenije.