BAHAMI ŽELE SVOJ NOVAC

Posrnuli kriptokraljevi potrošili nevjerojatnih 256,3 milijuna dolara na nekretnine na Bahamima, pogledajte u kakvom su luksuzu živjeli

14.12.2022 u 21:06

Bionic
Reading

Državno odvjetništvo s Bahama objavilo je da su posrnuli kraljevi mjenjačnice kriptovaluta FTX Sam Bankman-Fried i Ryan Salame potrošili 256,3 milijuna dolara za kupnju i održavanje 35 nekretnina diljem New Providencea na Bahamima

Sada Bahami pokušavaju izvući imovinu iz FTX-ovog stečajnog postupka u SAD-u jer smatraju da bi upravljanje imovinom pred američkim sudovima bilo administrativno neučinkovito i nezakonito prema njihovim zakonima.

Dvojac je potrošio desetke milijuna dolara na nekretnine na otoku koji je Bankman-Fried nazivao domom. FTX je kupio najmanje 15 nekretnina i jednu parcelu za iznos veći od 143 milijuna dolara.

Dva najveća stana u tom privatnom naselju u Albanyju prodana su za vrtoglave iznose - jedan za 30 milijuna dolara, a drugi za nešto više od 21,3 milijuna dolara.

Bankman-Fried i Salame također su uložili desetke milijuna dolara u zemljište za zgradu svog trenutnog sjedišta, uloživši više od 25 milijuna dolara u kupnju poslovnog centra Veridian. U travnju je FTX otvorio novo sjedište, no bilo je na čekanju otkad je u studenom podnesen zahtjev za stečajem.

Odvjetnici s Bahama rekli su na sudu u SAD-u u ponedjeljak da, budući da se sve nekretnine nalaze na Bahamima, kao i tvrtka, 'bahamski zakon ne dopušta inozemni stečajni postupak za bahamsku tvrtku'. Dodali su da stečajni postupak u SAD-u treba obustaviti i bahamskim regulatorima dopustiti da preuzmu postupak s nekretninama u toj državi.

To je potez koji je izazvao protivljenje FTX-ovih američkih odvjetnika i izvršnog direktora Johna J. Raya, a koji se obvezao na maksimiziranje oporavka za FTX-ove klijente u SAD-u i inozemstvu restrukturiranjem i prodajom imovine, piše CBNC.

Osnivač Bankman-Fried nalazi se u bahamskom zatvoru nakon što su američki tužitelji podigli optužnicu protiv njega. Propast FTX-a otkrila je da su Bankman-Fried i njegovi suradnici upotrijebili korisničke depozite u FTX-u da bi poduprli njegovu drugu kompaniju - Alameda Research. Nakon što je otkriveno da FTX više nema novca za isplatu vjerovnicima sve se urušilo.

  • +14
Penthouse u kojem je živio Sam Bankman-Fried Izvor: Profimedia / Autor: Seaside Real Estate/PLANET PHOTO / Planet / Profimedia