RASIPANJE NARODNJAKA

'Saborska četvorka' tražila brisanje iz HNS-a, pridružio se i Vlahušić

12.06.2017 u 17:44

Bionic
Reading

Nakon što su jasno rekli da neće podržati koaliciju s HDZ-om, Vesna Pusić, Anka Mrak Taritaš, Goran Beus Richembergh i Nada Turina Đurić zatražili su brisanje iz HNS-a. Pridružio im se i bivši dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić

Četvero saborskih zastupnika HNS-a, doznajemo, zatražilo je brisanje iz članstva. Iako se očekivalo da će biti izbačeni automatizmom kada su glasali protiv ministara, čini se da je HNS-ov Statut ipak propisao nešto drugačije. Naime, prema Statutu saborski zastupnici moraju poštivati odluke Predsjedništva, koje je, podsjećamo, odlučilo protiv koalicije s HDZ-om.

Kako su oni poštivali odluke Predsjedništva i to nije bio temelj za izbacivanje, 'četvorka' je odlučila 'poštedjeti' stranku dugog postupka te sama izaći iz HNS-a.

Da više nije dio stranke na Facebooku je obznanio Goran Beus Richembergh. 'Od danas i formalno više nisam član HNS-a. Putevi su nam se razišli, a politički ciljevi i metode HNSa postali su mi strani jer to više nije ona stranka kojoj sam pristupio čista srca i u kojoj sam djelovao i davao se bez ostatka više od 15 godina. Svim svojim bivšim stranačkim kolegicama i kolegama, neovisno o tome ostaju li u HNSu ili ga napuštaju ovih dana, zahvaljujem na suradnji i svemu što smo zajedno ostvarili zalažući se za razvoj demokracije kako u Velikoj Gorici, tako i u čitavoj Hrvatskoj. Želim im puno sreće.  Kao što sam već najavio, nastavit ću svoj politički aktivizam sukladno svome liberalnom svjetonazoru u nekom drugom formatu. U njemu ću sigurno sresti i neke dosadašnje stranačke kolegice i kolege, čemu se posebno veselim', napisao je Beus Richembergh na Facebooku.

Odlazak iz stranke najavio je i Andro Vlahušić. 'Danas sam zatražio brisanje iz članstva HNS-a, nakon dugog niza godina u stranci i vrhunskih rezultata koje smo zajedno postigli. Hvala svima koji su makar i jedan dan dijelili vrijednosti koje sam zastupao i svima onima koji su me podržavali svojim glasovima u proteklom periodu', napisao je Vlahušić.