'DOK SE NE STEKNU UVJETI'

Sabor ponovno odgodio glasovanje o izvještaju HNB-a

21.03.2016 u 15:24

Bionic
Reading

Sabor je još jednom odgodio glasovanje o godišnjem izvještaju HNB-a za 2014. godinu. Glasat će se, poručio je predsjednik Sabora Željko Reiner, kada se steknu uvjeti

Da se glasa o izvještaju HNB-a za 2014. godinu predložio je predsjedavajući Željko Reiner, no odmah se za riječ javio Mostov Ivan Kovačić.

'Mislio sam da je dogovor da ćemo o tome glasati zajedno s izmjenama Zakona o HNB-u', kratko je kazao Kovačić.

Reiner mu je pojasnio da je oko načina glasovanja raspravio i Odbor za Ustav koji je mišljenja da se o izvješću treba glasati, no da Odbor za financije treba predložiti zaključak.

'O izvještaju je raspravljao Odbor za financije iz prošlog saziva i predložio da se izvještaj prihvati. Vlada nije imala primjedbe i mislim da možemo glasati o tome', rekao je Reiner, no Mostovci su se nastavili nećkati.

'Mi možemo zaključkom obvezati Državnu reviziju da pročešlja rad HNB-a. Ne vidim zašto razvlačimo, jedino ako kolege iz Mosta danas nisu mislili o tome glasati', spočitnuo je HDZ-ov Ivan Šuker.

Na kraju je Reiner zaključio da će se glasovanje o izvještaju HNB-a ponovno odgoditi dok se za to 'ne steknu uvjeti'.

Podsjetimo, HNB je već bio kamen spoticanja između vladajućih partnera HDZ-a i Mosta, i to prije desetak dana kada su zastupnici Mosta napustili sabornicu  i tako srušili kvorum. Stoga je predsjednik Sabora Željko Reiner tražio i tumačenje Odbora za Ustav treba li se o izvještaju HNB-a glasati ili ga se samo prima na znanje.