nastavlja kuhati u stranci

Željko Sabo aktivirao mandat u Predsjedništvu SDP-a: Grbin je izigrao povjerenje i dogovor koji smo imali

29.01.2021 u 15:40

Bionic
Reading

Bivši vukovarski gradonačelnik Željko Sabo, zbog čije je ponovne kandidature za tu dužnost u četvrtak raspuštena Gradska organizacija SDP-a, izvijestio je stranku kako je aktivirao mandat u stranačkom Predsjedništvu na temelju 3400 dobivenih glasovna za posljednjoj stranačkoj konvenciji

U pismu poslanome glavnom tajniku SDP-a Sabo podsjeća kako je u Predsjedništvo stranke izabran voljom 3400 članova SDP-a na konvenciji stranke u listopadu prošle godine.

"Za moju kandidaturu nije bilo nikakve prepreke, niti zakonske, a također i vezano za Statut SDP-a. Unatoč tomu, novoizabrani predsjednik Grbin je tražio od mene na prvoj sjednici Predsjedništva da stavim mandat u mirovanje. Dva dana nakon sjednice u telefonskom razgovoru mene i predsjednika isti mi je ponudio opciju dogovora, i to da stavim mandate člana Predsjedništva i predsjednika Županijske organizacije u mirovanje, te da Županijsku organizaciju nastavi voditi jedan od potpredsjednika. Ako to učinim, Županijska organizacija i Gradska organizacija SDP-a Vukovara mogu nastaviti normalno s radom i kako Statut nalaže te samostalno odlučivati o kandidatima za lokalne izbore, bez bilo kakvih ograničenja", napisao je Sabo u pismu.

Sabo tvrdi kako je, kad je poslao dopis o stavljanju mandata u mirovanje, od predsjednika i drugi put dobio isto jamstvo da on i vodstvo iz Gradske organizacije SDP-a Vukovara mogu nastaviti normalno s radom i da on može biti kandidat za gradonačelnika.

Ističe i kako je spomenuti dogovor predstavljen svim članovima Predsjedništva i Županijskog odbora te članovima Gradskog odbora Vukovara, te je u skladu s njim i postupio stavivši mandate u mirovanje.

"Isto sam učinio u dobroj vjeri, vjerujući predsjedniku i danoj riječi iako, napominjem, isto nisam morao... Kako je predsjednik Grbin izigrao povjerenje i dogovor koji smo imali, ne samo nas dva, već i navedena tijela Županijske i Gradske organizacije, mene također ništa više ne priječi da donesem odluku o aktiviranju mandata člana Predsjedništva", ističe Sabo i dodaje kako očekuje da bude pozvan na sljedeću sjednicu Predsjedništva SDP-a.