'gledamo u budućnost'

Ahmetović: Dosadašnji zagrebački SDP omogućavao ostanak Bandića na vlasti

29.01.2021 u 12:29

Bionic
Reading

Potpredsjednica Kluba zastupnika SDP-a Mirela Ahmetović u petak je, nakon što je Predsjedništvo stranke predložilo raspuštanje tijela vukovarske i zagrebačke organizacije, ustvrdila da je dosadašnji SDP omogućavao ostanak Milana Bandića na vlasti

"Javna je tajna da zagrebačka organizacija ne funkcionira godinama i ne ostvaruje političke ciljeve SDP-a. Nije ostvarila cilj da SDP bude prepoznat u Zagrebu kao politička opcija koja mora nositi odgovornost za građane Zagreba. Mi smo dozvolili da u Zagrebu neke druge lijeve stranke preuzmu primat pred SDP-om i to je sasvim dovoljan razlog da se raspuste tijela te organizacije", rekla je Ahmetović novinarima u Saboru.

Ustvrdila je da takva organizacija SDP-a omogućuje ostanak Milana Bandića na vlasti.

"Važno je da mi gledamo u budućnost i gledamo dugoročno jer cilj SDP-a nije samo pobijediti na lokalnim izborima nego stvoriti organizaciju koja će zaista dobiti i opravdati povjerenje građana, a s ovakvom organizacijom to nije bilo moguće. Ovakva organizacija omogućuje ostanak Milana Bandića na vlasti", istaknula je Ahmetović.

Smatra da svaki kandidat SDP-a može parirati Bandiću te da je važno jasno reći 'ne' korupciji.

"Svaki kandidat SDP-a može parirati Milanu Bandiću, a važno je da SDP transparentno i nedvojbeno predstavi svoj program, vrlo jasno kaže 'ne' korupciji i Bandićevom koruptivnom gnijezdu, na taj način stekne povjerenje birača i ja sam vrlo optimistična u tom smislu", istaknula je.

Što se raspuštanja vukovarskog ogranka tiče, dodala je, stav je SDP-a da osoba pravomoćno presuđena za političku korupciju ne može predstavljati SDP na javnoj dužnosti. Željko Sabo je sam rekao razlog raspuštanja vukovarskog SDP-a kada je javno pohvalio Andreja Plenkovića koji u sličnom, ako ne i istom slučaju, brani svog stranačkog kolegu Žarka Tušeka, smatra Ahmetović.

Može se raspravljati je li ovaj potez došao kasno, ali SDP je pokazao volju da ispravlja greške, da se suoči sa svojim problemima i počne ih rješavati, odgovorila je na pitanje zašto se na ove poteze išlo uoči lokalnih izbora kada se zna da problemi postoje godinama. SDP baš ovakvim postupcima pokazuje da je vrlo spreman postaviti SDP na zdrave noge gdje korupcija nema mjesta niti se može demokracijom opravdavati bilo kakav vid korupcije, poručila je.

"Predsjednik SDP-a je pokazao da nije spreman sjediti po strani, gledati kako se nešto odvija, prepuštati tešku lopticu nekom drugom i izvlačiti se da nešto nije znao. Vrlo racionalno je razmotrio probleme i zauzeo stav da je SDP-u potreban dugoročni razvoj kako bi SDP zaista ozdravio", zaključila je Ahmetović.

Član Predsjedništva SDP-a Domagoj Hajduković naglasio je da i Joško Klisović i Gordan Maras i još puno kolegica i kolega mogu se suprotstaviti Milanu Bandiću jer su to ljudi čistog obraza koji su se dokazali u političkom radu i dokazali su da im je stalo do Zagreba i do drugačije, bolje, progresivne Hrvatske.

Posao Predsjedništva kao izvršnog tijela stranke je preuzimati odgovornost i svi mi koji smo izabrani u Predsjedništvo preuzeli smo odgovornost i znali smo u što idemo, rekao je na upit je li Predsjedništvo spremno preuzeti odgovornost za eventualni loš izborni rezultat.