ništa od kandidature

Sabo: Iznenađen sam odlukom Predsjedništva SDP-a, žalit ću se

28.01.2021 u 23:22

Bionic
Reading

Nekadašnji vukovarski gradonačelnik Željko Sabo izjavio je da je iznenađen odlukom Predsjedništva SDP-a o raspuštanju stranačke organizacije u Vukovaru te će iskoristiti sve mogućnosti koje mu stoje na raspolaganju kako bi dokazao da je Predsjedništvo donijelo pogrešnu odluku.

"Imamo mogućnost žalbe Glavnom odboru i Statutarnoj komisiji i te ćemo mogućnost pokušati i iskoristiti", rekao je u četvrtak navečer Željko Sabo čija je kandidaturu za gradonačelnika Vukovara podržana jednoglasno na sjednici vukovarskog odbora SDP-a Vukovar održanoj u srijedu, iako je prošlih dana u medijima bilo najava da vrh stranke neće dopustiti da on bude SDP-ov kandidat za gradonačelnika Vukovara.

Iako je zakonski rehabilitiran, Sabi se zamjera sudska presuda te činjenica da je protiv njega u tijeku još kaznenih postupaka.

 "Ljudi su me podržali i ja cijelo vrijeme govorim kako sam spreman na ulazak u bitku za vukovarskog gradonačelnika ukoliko to želi i članstvo. Proveli smo anketu među našim članovima u Vukovaru i od 408 članova, 371 ili 91 posto je svojim potpisom dalo mi podršku", rekao je Sabo dodajući kako je iznenađen odlukom Predsjedništva SDP-a da raspusti vukovarsku stranačku organizaciju.

"Iznenađen sam. Mislio sam da će prihvatiti volju članstva, kako u Zagrebu tako i u Vukovaru. Ali, što je tu je. Razmislit ćemo koje korake poduzeti, ali u svakom slučaju žalit ćemo se i tražiti da se poštuje volja članova", rekao je Hini Željko Sabo.

Na pitanje, ima li namjeru - u slučaju da stanje ostane kakvo je, istupiti iz SDP-a i kao nezavisni izaći na lokalne izbore, kratko je kazao kako se njemu od SDP ne rastaje.

Novoizabrana povjerenica za gradsku organizaciju u Vukovaru Biljana Gaća za Hinu je izjavila kako joj je prvi cilj probati s timom vratiti u stranku sve one Vukovarce koji su otišli iz SDP-a, a time i povjerenje koje je SDP izgubio.

"Želimo pokazati da SDP u Vukovaru nije samo jedan čovjek. Želimo i dalje raditi u interesu grada i građana Vukovara", kazala je.

Na pitanje može li se dogoditi da SDP u Vukovaru ne bude imao kandidata za gradonačelnika, kazala je kako će SDP kao najjača oporbena stranka, vjerojatno imati kandidata za gradonačelnika u tome gradu ali kako je o tome trenutačno teško reći nešto konkretnije.

"Moramo načiniti analizu i vidjeti gdje smo. Preuranjeno je o tome još govoriti. Ono što je sigurno je da će SDP znati odgovoriti i na to pitanje kada dođe vrijeme", poručila je Biljana Gaća.