zimski ugođaj

S Adventom stigao snijeg, padat će i u nedjelju, poslijepodne nova promjena

03.12.2023 u 07:24

Bionic
Reading

Najavljena promjena vremena sa snijegom zahvatilo je Hrvatsku u subotu kada se u većini zemlje obilježavao početak Adventa. Snijeg je padao u Lici i Gorskom Kotaru u središnjoj i na istoku Hrvatske. Bilo ga je i nizinama Zagrebu, Varaždinu, Koprivnici i Sisku.

Za nedjelju DHMZ previđa umjereno do pretežno oblačno vrijeme mjestimice uz slab snijeg, na moru kišu, a u Dalmaciji su prema otocima lokalno mogući pljuskovi i grmljavina. Zatim postupni prestanak oborine i razvedravanje sa zapada, pa će popodne biti većinom sunčano. Vjetar slab, na istoku i umjeren sjeverozapadni, u gorskim krajevima sjeveroistočni.

Na Jadranu umjerena i jaka bura, na udare olujna, a podno Velebita i orkanska. Najviša dnevna temperatura zraka od 1 do 6, na Jadranu između 9 i 15 °C.

  • +11
Snijeg u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

U ponedjeljak će sa zapada stići  postupno naoblačenje, a krajem dana u Gorskome kotaru i na sjevernom Jadranu moguće su slabe oborine. Ujutro mjestimice moguća magla. Vjetar slab, u Slavoniji umjeren jugoistočni, u gorju južni. Na Jadranu bura u slabljenju i okretanju na jugo i južni vjetar, najprije na sjeveru. Najniža jutarnja temperatura od -7 od -2, na moru od -1 do 5 °C. Najviša dnevna od 1 do 5, na Jadranu od 8 do 12 °C.