KOD VARAŽDINA

Sa 3,28 promila u krvi izvukao pištolj i napao policiju!

13.01.2012 u 12:51

Bionic
Reading

Nakon što su zaustavili neregistrirano vozilo koje je vozio pod utjecajem 3,28 promila alkohola u krvi, 40-godišnjak je ispod majice izvadio pištolj i uperio ga prema policajcima, ali je ipak savladan bez ozljeda. Međutim, kraj vozača uočen je suvozač s težim ozljedama glave za koje tek treba utvrditi kako su nastale

Na državnoj cesti u Trnovcu Bartolovečkom kod Varaždina policijski službenici varaždinske postaje prometne policije zaustavili su sinoć oko 21.30 neregistrirano osobno vozilo kojim je, kako je utvrđeno, pod utjecajem 3,28 promila alkohola u krvi  upravljao 40-godišnjak iz okolice Varaždina.

Nakon što su mu priopćili da će biti prevezen u prostorije policije i zadržan zbog utvrđenih prekršaja, ali i bojazni da bi mogao nastaviti s vožnjom, vozač je ispod majice izvukao pištolj i uperio ga prema policajcu. Međutim, policijski službenici brzo su reagirali te su uspjeli savladati napadača i oduzeti mu vatreno oružje. Tom prilikom policijski službenici lakše su ozlijeđeni, dok je 40-godišnjak ostao neozlijeđen.

No na mjesto događaja ipak je pozvana hitna pomoć jer su policijski službenici tijekom postupanja na mjestu suvozača zamijetili 59-godišnjeg muškarca, vlasnika neregistriranog vozila, kojemu je bila potrebna hitna medicinska pomoć. Naime, njemu su u varaždinskoj bolnici kasnije utvrđene teže ozljede glave pa je zadržan na daljnjem liječenju.

Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju okolnosti ozljeda koje je zadobio 59-godišnjak, dok će se protiv 40-godišnjeg napadača na policijske službenike nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja podnijeti odgovarajuće kaznene i prekršajne prijave, izvijestili su iz PU varaždinske.