ŠIRe POSLOVANJE U HRVATSKOJ

Ryanair već prodaje karte za Split, na aerodromu o tome nemaju pojma?!

04.12.2018 u 12:16

Bionic
Reading

Ryanair, najveći svjetski niskobudžetni prijevoznik, službeno je najavio da od idućeg ljeta širi svoje poslovanje na zračne luke u Splitu i Dubrovniku. Od početka lipnja do konca listopada 2019. godine ova dva grada bit će povezana s Dublinom četiri puta tjedno, a karte su već puštene u prodaju po cijeni od 50 do 90 eura

Na službenim stranicama kompanije navodi se da će, uz letove iz Zadra prema Kolnu, Hamburgu i Nurnbergu, iduće sezone Ryanair imati 'dosad najveći hrvatski ljetni raspored'. Kako se može vidjeti na istim stranicama, kompanija će idućeg ljeta povezivati i Rijeku s Bruxellesom, Londonom, Berlinom, Frankfurtom i Stockholmom.

U Zračnoj luci Split, zanimljivo, vijest o uspostavljanju linije prema Dublinu ne žele potvrditi: kažu da za iduću sezonu imaju tek najavu dolaska 'Laudamotina', tvrtke koja je odnedavno u vlasništvu Ryanaira.

'No, sa samim Ryanairom imali smo tek prvi krug razgovora i zasad ne možemo potvrditi red letenja za 2019. godinu', kazao je za tportal direktor splitskog aerodroma Lukša Novak.

Zračna luka Split godinama nije pristajala na zahtjeve najvećeg svjetskog niskobudžetnog prijevoznika za snižavanjem aerodromskih pristojbi, jer bi time, kako je objašnjeno, svojim dosadašnjim partnerima uvela nelojalnu konkurenciju. Predstavnici Ryanaira prošlog mjeseca u Londonu su se sastali s ministrom turizma Garijem Capellijem i izrazili želju za širenjem poslovanja na Zagreb, Split i Dubrovnik, no nije poznato hoće li im država i na koji način odobriti potpore za to.

  • +26
Zračna luka Split Izvor: Cropix / Autor: Jakov Prkic / CROPIX