EKSPERTICA ZA ŠOPING

Ruža u centru Zagreba košta čak pet eura. Što onda kupiti ženi za 8. mart?

07.03.2024 u 22:35

Bionic
Reading

Stručnjakinja za kupovinu kaže kako Hrvati za Dan žena najviše kupuju ruže, ali upozorava i da treba biti oprezan kakvu poruku šaljemo nekim poklonom

RTL Danas upozorava kako ćete ružu u centru Zagreba platiti i pet eura. Ako odlučite kupiti bijelu ili žutu, one u prosjeku koštaju tri eura, a karanfile ćete platiti dva eura.

Stručnjakinja za kupovinu Alma Premerl Zoko, ipak, kaže kako s ružom ne možete pogriješiti. '99 posto muškaraca u Hrvatskoj, u odnosu na Europu, više kupuje ruže. Sad su jako popularni tulipani, ali i sve ostalo cvijeće, mogu biti i neke dobre zanimljive lončanice, ali i karanfili. Zašto ne pokloniti karanfile?', pita se Premerl Zoko.

Kao alternativu cvijeću stručnjakinja predlaže odlazak na kazališnu predstavu, neki dobar koncert, dobru knjigu. 'Sve ono što znate da žena potajno želi i što bi joj poklonili kao neko iskustvo, čega će se uvijek sjećati', kaže.

Treba biti oprezan s poklonima koji bi mogli biti pogrešno shvaćeni. 'Ako je žena nabacila koji kilogram više, nemojte joj nikada poklanjati, recimo, mjesečnu pretplatu na teretanu, bez obzira koliko ju želite potaknuti na vježbanje. Isto tako, nemojte darovati kuharicu i posuđe za kuhanje za sve one koji se tek uče kuhati. Zapravo, nemojte darovima slati onu neku krivu poruku', ističe stručnjakinja.