ČETVERO OZLIJEĐENIH

Rovinjanin poginuo u stravičnom sudaru

24.10.2011 u 12:15

Bionic
Reading

U silovitom sudaru Citroena C4 i Renaulta Scenica, koji se dogodio u nedjelju oko 20 sati kod čvora Rogovići na autocesti B-8, smrtno je stradao 51-godišnji Rovinjanin, a četvero sudionika prometne nesreće teško je ozlijeđeno

27-godišnji Riječanin upravljao je Citroenom C4 iz smjera Pule prema tunelu Učka, kada je dolaskom na nadvožnjak, zbog neprilagođene brzine, u dugom zavoju u desno izgubio nadzor nad vozilom. Citroen je u zanošenju prešao na suprotnu kolničku traku, a nakon što se ponovno vratio na desnu traku, udario je u betonski rubnjak, od kojeg se odbio i ponovno prešao u lijevu traku. No, u tom je trenutku iz suprotnog smjera naišlo vozilo Renault Scenic, pulskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 42-godišnjak iz Žminja te je došlo do frontalnog sudara dvaju automobila.

U strahovitoj prometnoj nesreći život je izgubio 51-godišnjak iz Rovinja, suputnik iz Renaulta, dok su oba vozača i još 2 suputnika iz vozila pulskih registracijskih oznaka, 49-godišnjak iz Rovinja i 49-godišnjak iz Zagreba, zbog zadobivenih ozljeda prebačeni u pulsku Opću bolnicu, gdje je utvrđeno kako su sva četvorica teško ozlijeđeni.

'Tijelo preminulog prevezeno je na Odjel patologije Opće bolnice Pula radi obavljanja obdukcije, a protiv 27-godišnjeg Riječanina slijedi podnošenje kaznene prijave zbog izazivanja prometne nesreće', izvijestila je PU istarska.

Na samoj petlji Rogović promet je bio u prekidu od 19.42 do 1.22 sata, dok je ostatak dionice B-8 bio prohodan, odnosno promet se preusmjeravao preko ulaznih i izlaznih traka u oba smjera.