ZBRAJA SE ŠTETA

Rovinj pretrpio udare valova od pet metara

10.02.2016 u 17:14

Bionic
Reading

Olujni zapadni vjetar podigao je u srijedu ujutro more na rivama u zapadnoistarskim mjestima i oštetio pedesetak parkiranih osobnih automobila u Rovinju gdje je poplavljeno više poslovnih prostorija, doznaje se iz Područnog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje u Pazinu i istarske policije

U Rovinju su tijekom jutra valovi bili visoki do pet metara i more je preplavilo mnoge ulice, a zbog nevremena, veći dio grada bio je bez struje. Na rivi su parkirani automobili ostali zarobljeni u vodi, a po podatcima istarske policije, na Valdibori ih je oštećeno pedesetak. Poplavljeno je i više poslovnih prostorija u zgradama uz obalu.

Rivu u Poreču zapljuskivali su veliki valovi, a more je prelilo i županijsku cestu na Antenalu, od Tara do Novigrada, na ušću rijeke Mirne. U noći je padala obilna kiše i zapuhao je olujni jugo, koji je tijekom jutra okrenuo u zapadni i sjeverozapadni vjetar.

Po podatcima istarskoga meteorološkog portala Istrameta, najviše je kiše palo podno Učke - meteorološka postaja u Poljanama u 24 sata zabilježila je čak 107 milimetara kiše, koja je prestala padati oko osam sati.

U srednjoj Istri najviše je kiše palo u Žminju (58 milimetara) i Pazinu (53 milimetara), a manje na zapadu i jugu poluotoka. Kako se doznaje u istarskoj policiji, zbog jakog vjetra i skliskih kolnika, u prometu nije bilo nikakvih teškoća ni zastoja.

Rovinj zaplivao kao nikada do sada uz velike štete

Posted by Rovinj News on Wednesday, February 10, 2016