NASTUP NA HRT-U

Romana Jerković: SDP je spreman za preuzimanje vlasti

24.04.2016 u 10:02

Bionic
Reading

Glavni odbor SDP-a na konstituirajućoj sjednici za predsjednicu tog tijela izabrao je Romanu Jerković, a za potpredsjednike saborskog zastupnika Domagoja Hajdukovića i krapinsko-zagorskog župana Željka Kolara. Novoizabrana predsjednica gostovala je u središnjem Dnevniku HRT-a te iskoristila priliku kako bi žestoko napala aktualnu vlast

Gostujući na HRT-u Jerković je između ostalog izjavila da je ‘SDP stranka u kojoj se demokratski procesi konstantno razvijaju i unaprijeđuju. Po tome smo prvi u Hrvatskoj, ako ne i regiji. Na sljedećim sjednicama Glavnog odbora otvorit ćemo dvije iznimno važne teme. To su novi elementi izravne demokracije te rasprava o novim politikama. Politika je živi organizam koji je podložan je promjenama ovisno o okolnostima u kojima živimo’.

Na pitanje je li realno samo nekoliko mjeseci nakon što je SDP izgubio izbore najavljivati povratak na vlast,što je danas učinio predsjednik stranke Zoran Milanović, Jerković je rekla kako ‘vjeruje da su prijevremeni parlamentarni izbori realnost. Uz iznimku nekoliko stručnih i kvalitetnih ljudi, u Vladi se ne snalaze i ne funkcioniraju, dodala je’.

‘SDP je pokazao da zna i može. SDP je RH izvukao iz recesije. Činjenice govore same za sebe, BDP raste, stopa nezaposlenosti je najmanja u šest godina, uveli smo, besplatno obrazovanje, uveli smo red u državu. Pokazali smo da znamo i možemo,. Apsolutno smo spremni za nove izazove i preuzimanje vlasti’, zaključila je Jerković.