VELEPOSLANIK MIRA

Rodman se želi uključiti kao mirovni posrednik u sukobu Trump - Kim

07.09.2017 u 19:13

Bionic
Reading

Nakon što su tenzije između Sjedinjenih Država i Sjeverne Koreje poslije najnovijih nuklearnih testiranja u najizoliranijoj državi svijeta ovih dana narasle do usijanja bivša američka sportska i filmska zvijezda vjeruje da može pomoći u iznalaženju mira

Naravno, radi se o Dennisu Rodmanu, bivšoj NBA zvijezdi, koji je u srijedu izjavio kako vjeruje da može 'izgladiti spor' između američkog predsjednika Donalda Trumpa i njegovog sjevernokorejskog kolege Kim Jong-una, osobito stoga što Rodman obojicu smatra prijateljima.

Pojavivši se putem satelita u srijedu ujutro u vrlo gledanoj emisiji 'Dobro jutro Britanija' televizije ITV, Rodman je upitan za svoju povezanost sa sjevernokorejskim diktatorom i njegovim učestalim posjetima najizoliranijoj državi na svijetu.

Nekadašnja osebujna košarkaška zvijezda je u razgovoru za britansku televiziju izjavila kako bi moglo doći do pozitivnih rješenja ako američki predsjednik učini prvi korak.

'Ukoliko predsjednik Trump pokuša doprijeti do Kima, mislim kako postoje velike mogućnosti za smanjenje tenzija', mišljenja je Rodman, dodavši da dvojica predsjednika za početak ne moraju postati prijatelji, već započeti dijalog.

Rodman prijateljuje s oba predsjednika Izvor: Društvene mreže / Autor: Good Morning Britain

Rodman je tijekom emisije naglasio kako voli američkog predsjednika, kojem je zahvalio na tome što mu je omogućio gostovanje u posebnom izdanju njegovog showa 'Pripravnik – Zvijezde'.

Unatoč činjenici da prijateljuje s nepomirljivim predsjednicima, Rodman je naglasio da se ne bavi politikom te kako je putovao u Sjevernu Koreju kao veleposlanik sporta.

  • +13
Sva lica Dennisa Rodmana Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Samo želim ispraviti problem kako bi se pokrenuli razgovori', zaključio je Rodman.