USREĆIO I TRUMPA

Rodman opet u Sjevernoj Koreji, ovaj put ima i sponzore

13.06.2017 u 11:27

Bionic
Reading

Tijekom utorka, po peti put unazad nekoliko godina, u Sjevernoj Koreji očekuje se dolazak bivše košarkaške zvijezde NBA-a, Dennisa Rodmana, a njegov dolazak sponzorira tvrtka Potcoin koja je uvela kripto valutu uvedenu u cilju legaliziranja kanabisa

Kako javljaju američki mediji, Rodman se trenutno nalazi na pekinškom aerodromu odakle bi tijekom dana trebao odletjeti u Pjongjang.

Poznatog košarkaša na aerodromu su zatekli novinari CNN-a, no on je odbio komentirati svoj peti po redu odlazak u Sjevernu Koreju. Rodman je tek ukratko kazao kako svojim odlaskom u Pjongjang 'samo pokušava otvoriti vrata'.

Upitan je li razgovarao s američkim predsjednikom o svojem posjetu Sjevernoj Koreji, Rodman, koji po prvi put odlazi u tu zemlju otkako je za predsjednika izabran Donald Trump, kazao je kako je 'predsjednik poprilično sretan zbog činjenice da on pokušava postići nešto u obostranu korist'.

Rodman je svaki put pompozno dočekan u Sjevernoj Koreji, no ovaj put se našao na udaru kritika jer odlazi u tu državu u jeku pojačanih tenzija između Pjongjanga i Washingtona zbog sjevernokorejskog programa nuklearnog oružja.

Prema riječima Thomasa Shannona, dužnosnika američkog veleposlanstva u Japanu, Rodman će boraviti u privatnom posjetu najizoliranoj zemlji svijeta.

'Znamo za njegov posjet. Želimo mu svako dobro, unatoč upozorenju koje smo izdali sunarodnjacima da ne putuju u Sjevernu Koreju iz sigurnosnih razloga', kazao je Shannon.

Podsjetimo, Dennis Rodman je 2014. godine organizirao gala košarkašku utakmicu u Sjevernoj Koreji kako bi obilježio rođendan čelnika te zemlje Kima Jong Una, što neki smatraju kontroverznom inicijativom.

Rodman, poznat po ekscentričnosti i tetovažama, sprijateljio se s Kimom, koji je veliki obožavatelj košarke.