POBUNA U DEBELJAKU

Roditelji u strahu od fizičkog napada učiteljice ne šalju djecu u školu

04.11.2013 u 11:47

Bionic
Reading

Ne prestaju pritisci roditelja djece područne škole Debeljak u Zadarskoj županiji protiv učiteljice Anke Sekule koja se danas s bolovanja vraća na posao. Početkom školske godine roditelji su se pobunili protiv učiteljice optužujući je da je pred njihovom djecom govorila da će se ubiti, da je zbog glavobolje učenike ranije puštala kući bez pratnje te da im je upućivala uvrede poput 'gusko', 'glupačo' i 'tuko'

Nakon njihove pobune stvar je u svoje ruke uzeo Odjel za stručno-pedagoški nadzor Agencije za odgoj i obrazovanje čiji je nalaz pokazao da nema razloga za smjenu učiteljice. Bio je to znak za novu uzbunu među roditeljima koji u najnovijem dopisu medijima najavljuju bojkot nastave, ali i prejudiciraju stvari najavljujući fizičke napade na svoju djecu.

'Kako je praksa prethodnih godina pokazala da protiv učiteljice Anke Sekule nisu poduzete nikakve disciplinske mjere bez obzira na brojne pritužbe roditelja, ne ostaje nam nikakva druga mogućnost nego od ponedjeljka ne slati djecu u školu', kazuju roditelji i pitaju se 'koje će dijete biti prva žrtva njenog fizičkog zlostavljanja, ali na način da mu doslovno ostanu tragovi prstiju nakon šamara'.

'Učiteljica je tek 30. listopada obavila procjenu radne sposobnosti pod posebnom pratnjom, na koju je upućena još početkom školske godine. Nije nam jasno tko joj dozvoljava povratak na nastavu bez uvjerenja o zdravstvenoj sposobnosti ili se znalo i prije obavljanja procjene da uvjerenje glasi da je sposobna, pa nema smisla čekati da stigne uvjerenje', kažu roditelji. Bojkot nastave za njih je vrsta štrajka jer tek se tada nadležni odlučuju pregovarati, dogovarati i rješavati probleme.