'INDEKS 2'

Roditelji studentima sređivali ispite na Prometnom fakultetu

22.04.2009 u 14:16

Bionic
Reading

Suđenje u slučaju 'Indeks 2' nastavljeno je danas na zagrebačkom Općinskom građanskom sudu svjedočenjima studenata koji su ispite na Prometnom fakultetu prošli uz pomoć roditelja i posrednika

Krešimir Kutle posvjedočio je da mu je otac, koji je jedan od 33 optuženika, odnio kavu i kekse 'gospođi iz referade', nakon što je on na komisijskom ispitu položio elektrotehniku kod optuženog profesora Antuna Sertića. 'To je bio samo znak pažnje, znate kad idete u goste, rodbini, doktoru, mi uvijek nešto ponesemo', pravdao se Kutle koji je bio jedan od ponajboljih studenata na godini, ali je kod profesora Sertića imao probleme, pa je morao ići na komisijski roka.

Svjedok Domagoj Jović, čiji je otac već osuđen jer je u istražnom postupku priznao krivnju, priznao je kako je ispit iz Matematike II sredio bez da izađe na usmeni ispit. Kako je s tim kolegijem imao probleme, otac mu je jednom prišao i kazao kako zna ljude koji mu mogu pomoći.

Jović je kazao da je posrednika za sređivanje ispita vidio nekoliko puta dok je bio u očevom društvu. Na traženje sutkinje Koraljke Bumči da pokaže je li ta osobe među optuženima u sudnici svjedok je pokazao na optuženog Mladena Budora.

U slučaju 'Indeks 2', jednom od najvećih suđenja u povijesti hrvatskog pravosuđa po broju optuženih, za korupciju su optužena 33 profesora, studenta i posrednika, od kojih je 13 priznalo krivnju. Suđenje se nastavlja 5. svibnja.