IDE I ZAKLADA NORA ŠITUM

Roditelji preminule curice izgradit će kuću za obitelji bolesne djece

06.06.2013 u 13:18

Bionic
Reading

Roditelji Nore Šitum, curice čija je sudbina dirnula srca tisuća ljudi u Hrvatskoj i regiji, danas su se prvi put, nakon tužnog povratka iz SAD-a, obratili javnosti. Izvijestili su o stanju financija nakon humanitarne akcije provedene za njihovu djevojčicu te najavili rad Zaklade Nora Šitum. Prvi korak je gradnja kuće za bolesnu djecu sa 15 do 20 soba, javlja Večernji list

U sličnoj su kući, kažu Đana Atanasovska i Ivica Šitum, boravili kad su bili na liječenju svoje kćeri u SAD-u, pa stoga žele pomoći ljudima jer su drugi pomogli njima kada im je to bilo potrebno.

'Još ne znam kakav ćemo prostor ili zemljište dobiti od grada. Izgradnja kuće izuzetno je važna ljudima čije je dijete bolesno jer imaju previše problema zbog koji se onda ne mogu posvetiti svom djetetu', rekao je Ivica Šitum na konferenciji, navodi Večernji list

'Nora nam je ostavila misiju, tako da mislim da je ovo logičan slijed. Ovo je postao poziv, nešto čime se moramo baviti, da vratimo barem dio onoga što smo dobili', rekla je majka Đana Atanasovska, dodajući kako se nada da će s gradnjom kuće početi već ove jeseni.

'Tek kad vam se to dogodi, vidite kakav je to problem. Mi smo iz Zadra došli s običnom vrećicom. Ne s torbom, nego s vrećicom. Život je stao, ali život ne smije stati', istaknula je Đana Atanasovska. Citirala je izjavu majke Ane Rukavine, koja je rekla: 'Ovo meni nije samo zaklada, ovo je moja Ana'.

Hrabra lavica Nora Šitum preminula je u Americi 20. ožujka ove godine, a na računu je ostalo 3,3 milijuna kuna.